Ajax grote winnaar na zorgeloze middag in Zwolle

Reacties

Ajax heeft zondag met kinderlijk gemak de volgende drie punten aan zijn totaal toegevoegd. PEC Zwolle kwam er niet aan te pas tegen de Amsterdammers.

Ajax grote winnaar na zorgeloze middag in Zwolle
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

Het resultaat van PSV-Feyenoord (1-1) verleidde Ajax-trainer Erik ten Hag niet tot een uitgelaten reactie. 'Wij zitten aan het stuur en moeten blijven winnen. We hoeven niet naar anderen te kijken', klonk het veelzeggend uit zijn mond voor het duel met PEC Zwolle.

Feit was dat het gelijkspel de Amsterdammers verder op weg hielp in de richting van de Nederlandse titel. Want het bood Ajax de gelegenheid de koppositie verder te verstevigen. Die kans werd zonder problemen verzilverd met een overwinning op PEC Zwolle.

Ajax hoefde allerminst diep te gaan om de twintigste zege van het Eredivisie-seizoen te boeken. De Amsterdammers, die de geblesseerde Daley Blind en de zieke Jurriën Timber misten, hadden de klus in de eerste helft geklaard.

Na bijna een half uur kon de eerste Ajax-treffer worden begroet. David Neres, die aan de rechterkant de voorkeur had gekregen boven Antony, stuurde de bal met gevoel naar de verre hoek; 0-1. Het kat-en-muisspelletje was tien minuten later beslecht. Uit een voorzet van Dusan Tadic tikte Nicolás Tagliafico de bal van dichtbij binnen.

Met het oog op de naderende Europa League-ontmoeting met Young Boys was het voor Ajax een plezierig gegeven energie te kunnen sparen. In de tweede helft had de ploeg van Ten Hag wel een overwicht. De gasten lieten na het klasseverschil uit te drukken in de score, maar hoefden zich ook geen zorgen te maken over het resultaat. PEC was simpelweg te zwak om de bezoekers pijn te doen.

Ajax vergrootte met het succes in Zwolle de voorsprong op nummer twee PSV tot acht punten, waar de Eindhovenaren ook nog een wedstrijd meer hebben gespeeld. Voor het PEC Zwolle van Bert Konterman blijven de zorgen. Het gat naar de zestiende plaats is slechts vijf punten.

PEC Zwolle Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.