PSV en Feyenoord schieten weinig op met punt in chaotische topper

Reacties

PSV heeft opnieuw schade opgelopen in de titelstrijd in de Eredivisie. De Eindhovenaren kwamen in de topper tegen Feyenoord terug van een achterstand, maar konden na rust ook niet het verschil maken.

PSV en Feyenoord schieten weinig op met punt in chaotische topper
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

PSV kon zich geen puntenverlies veroorloven bij de jacht op Ajax en Roger Schmidt had voor de topper tegen Feyenoord een paar meevallers. Cody Gakpo was na een herstelperiode van twee maanden weer speelklaar en ook Pablo Rosario was hersteld van blessureleed. Ze begonnen allebei in de basis, Olivier Boscagli zakte terug naar de defensie en Jordan Teze belandde op de bank. Die PSV-defensie kwam flink onder druk te staan, nadat de Eindhovenaren sterk begonnen waren. Feyenoord-goalie Nick Marsman moest al snel redding brengen op een poging van Donyell Malen, na een vloeiende combinatie van PSV.

Daarna was het Feyenoord dat duidelijker dreigender was in Eindhoven. Dick Advocaat had voor een formatie met vijf verdedigers gekozen, Bryan Linssen en Luis Sinisterra vormden een dynamisch spitsenkoppel en zij werden ondersteund door Steven Berghuis. Laatstgenoemde opende in de vijftiende minuut al de score. Via Sinisterra viel de bal goed voor de linkspoot, die niet aarzelde en de bal prachtig richting de verre hoek krulde. Yvon Mvogo was kansloos bij de knal van Berghuis: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord zakte niet ver terug en beet met gevaarlijke aanvallen van zich af. Uit een voorzet van Tyrell Malacia kopte Linssen kort na de openingsgoal al bijna raak en Sinisterra schoot de bal even later in kansrijke positie over het doel van Mvogo. Lutsharel Geertruida kon ook niet voor de 0-2 zorgen, hij schoot net naast uit een voorzet van Sinisterra. Hoe bemoedigend het aantal kansen dat Feyenoord creëerde ook was, het moet voor Advocaat (die zondag zijn tweehonderdste Eredivisie-zege als trainer kon boeken) frustrerend zijn geweest dat er maar één keer werd toegeslagen.

De missers van Feyenoord werden met terugwerkende kracht des te frustrerender voor Advocaat toen PSV in de 38ste minuut op 1-1 kwam. Mario Götze speelde Malen erg handig vrij en de PSV-spits sloeg nu wel toe. De pass van Götze was een volgend hoogtepunt in een aantrekkelijke topper, waarin het tempo hoog lag. Feyenoord kwam vlak voor rust bijna opnieuw op voorsprong, maar Mvogo redde sterk op het schot van Linssen.

Schmidt wisselde bij de start van de tweede helft al twee keer en liet Jordan Teze en Noni Madueke invallen voor Nick Viergever en Gakpo. De Duitser zag zijn ploeg na rust direct gevaarlijk worden. Götze speelde Malen weer makkelijk vrij en oog in oog met Marsman stuitte de jonge aanvaller opnieuw op de Feyenoord-goalie. Marsman zat vervolgens ook Madueke in de weg. De dribbelaar vond knap een weg door het strafschopgebied van de Rotterdammers en zag zijn schot via Marsman tegen de paal eindigen.

Zo was het gezien de kansen een klein wonder dat er maar twee keer gescoord was. Door het hoge tempo vloeiden de krachten weg naarmate de tweede helft vorderde en dat zorgde voor een minder open slotfase. PSV probeerde daarin nog wel het verschil te maken, maar kwam niet voorbij Marsman. Zo morste PSV opnieuw punten in de titelstrijd. De achterstand op Ajax is nu vijf punten, maar de Amsterdammers kunnen zondag tegen PEC Zwolle (16.45 uur) profiteren van het puntenverlies van de concurrent. Ajax heeft ook na PEC-uit nog een wedstrijd minder gespeeld. Feyenoord blijft vijfde en heeft een kans laten liggen om het gat ten opzichte van de concurrentie te verkleinen.

PSV Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.