Ten Hag stoot De Mos van de troon: record voor Ajax-trainer

Reacties

Erik ten Hag heeft zondag een imposant Eredivisie-record overgenomen van Aad de Mos. De Ajax-trainer is nu de oefenmeester met het hoogste puntenmoyenne in de eerste honderd competitiewedstrijden bij zijn club.

Ten Hag stoot De Mos van de troon: record voor Ajax-trainer
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

Dankzij de triomf op PEC Zwolle schroefde de halverwege het seizoen 2017/18 aangestelde Ten Hag zijn gemiddelde op naar 2,43 punten per wedstrijd. Een kleine veertig jaar geleden bleef De Mos steken op een moyenne van 2,41 punten per duel, eveneens bij Ajax. Uiteraard hebben we alle resultaten gecorrigeerd voor het systeem van drie punten voor een zege, een modus die officieel pas sinds de jaargang 1995/96 wordt gehanteerd.

Het podium wordt gecompleteerd door Ernst Happel, die begin jaren zeventig na honderd Eredivisie-wedstrijden op de bank bij Feyenoord een gemiddelde van 2,37 punten per duel noteerde. De afgelopen decennia kwamen toptrainers als Guus Hiddink, Louis van Gaal en Dick Advocaat tekort voor een aanval op de toppositie.

De sportieve reactie van Aad de Mos:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag veroverde in 2019 de landstitel met Ajax, stond in 2020 op doelsaldo bovenaan toen de competitie vanwege de coronacrisis werd stilgelegd en leidt in het lopende seizoen zeer overtuigend de dans. De laatste keer dat de Amsterdammers er in deze fase van de competitie zo goed voor stonden was in 1997/98 onder Morten Olsen.

Ten Hag blijft vele (voormalige) toptrainers voor:

Trainer Club Puntengemiddelde na 100 duels
Erik ten Hag Ajax 2,43
Aad de Mos Ajax 2,41
Ernst Happel Feyenoord 2,37
Guus Hiddink PSV 2,32
Erik Gerets PSV 2,31
Rinus Michels Ajax 2,29
Ronald Koeman Ajax 2,29
Phillip Cocu PSV 2,28
Dick Advocaat PSV 2,24
Louis van Gaal Ajax 2,23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.