Ajax zonder Stekelenburg tegen AS Roma

Reacties

Ajax treedt donderdag in de Europa League-kwartfinale tegen AS Roma aan zonder Maarten Stekelenburg. De 38-jarige keeper liep afgelopen weekeinde tijdens de warming-up voor het duel met SC Heerenveen een blessure op en is daarvan nog niet hersteld.

Ajax zonder Stekelenburg tegen AS Roma
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

In Friesland werd Stekelenburg vervangen door Kjell Scherpen, die ook tegen de Romeinen de honneurs onder de lat waarneemt. Stekelenburg zit ook niet op de bank; het keepersgilde van de Amsterdammers bestaat donderdag verder uit Dominik Kotarski en Daan Reiziger.

Zoals bekend kon Ten Hag al geen beroep doen op Andre Onana, Noussair Mazraoui, Daley Blind en Sébastien Haller. Ten opzichte van het duel met SC Heerenveen wordt de plek van laatstgenoemde ingenomen door Dusan Tadic, waardoor Antony terugkeert in de basis. De aanval bestaat verder uit David Neres.

Verder kiest Ten Hag voor dezelfde namen als in het Abe Lenstra Stadion, al is het nog afwachten op welke plek iedereen gaat spelen. Ryan Gravenberch en Davy Klaassen staan sowieso op het middenveld, maar het is de vraag of zij daarop gezelschap krijgen van Edson Álvarez (zoals in menig Europees duel) of Devyne Rensch, die tegen Heerenveen in die linie stond geposteerd. Verdedigers Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico completeren de basis.

AS Roma
Bij AS Roma zijn er basisplaatsen weggelegd voor onder anderen de routiniers Edin Dzeko en Pedro. Chris Smalling, Henrikh Mkhitaryan, Stephan El Shaarawy, Marash Kumbulla en Rick Karsdorp zijn niet inzetbaar. Laatstgenoemde is geschorst.

De laatste keer dat Ajax zich plaatste voor de laatste vier van een Europees toernooi was in 2019, toen in de halve finale het doek viel in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling AS Roma:
Pau López; Mancini, Cristante, Ibañez; Bruno Peres, Diawara, Veretout, Spinazzola; Pellegrini, Pedro; Dzeko

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.