Ten Hag over zijn keuzes: 'Klaassen zie ik nu niet als controleur'

Reacties

Erik ten Hag heeft woensdag op zijn persconferentie uitgebreid vooruitgeblikt op de kraker tegen AS Roma in de kwartfinales van de Europa League. De Ajax-trainer moet donderdagavond weer de nodige vaste krachten missen.

Ten Hag over zijn keuzes: 'Klaassen zie ik nu niet als controleur'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Zoals bekend ontbreken Andre Onana, Sébastien Haller, Daley Blind en Noussair Mazraoui. Ten Hag vertelde woensdag dat er achter de namen van Maarten Stekelenburg en Perr Schuurs nog een vraagteken staat. Stekelenburg traint woensdag wel mee, Schuurs blijft vanwege knieklachten binnen. Ook Sean Klaiber ontbreekt, maar vanwege een heuglijke reden: hij is vader geworden.

Ten Hag wilde niet te veel aandacht vestigen op alle afwezigen. 'Ik hóéf niet te puzzelen. We hebben zestien à zeventien goede spelers op dit moment. Nu vallen er een paar weg, maar dan vullen anderen dat in. Het maakt eigenlijk niet uit. Wij zijn gewoon op dezelfde voet verder gegaan, blijven winnen. Of Onana er nu wel of niet is, of Haller er nu wel of niet is. En dat geldt ook voor Daley', aldus de Ajax-coach.

'Ondanks dat het ontiegelijk goede spelers zijn, hebben wij laten zien dat we met deze selectie niet alleen kunnen winnen, maar ook goed voetbal kunnen spelen. Dat wil niet zeggen dat we Daley niet missen, dat we alle afwezige spelers niet missen, maar we kunnen het opvangen', benadrukte Ten Hag.

Afgelopen weekend experimenteerde de Ajax-trainer met Devyne Rensch op het middenveld. In die samenstelling speelden de Amsterdammers een moeizame wedstrijd tegen SC Heerenveen. Ook Davy Klaassen speelde eerder dit seizoen als controlerende middenvelder, maar Ten Hag gaf aan niet van plan te zijn om hem op die plek te gebruiken tegen Roma.

'Davy kan uitstekend spelen in die controlerende rol, dat heeft hij al een aantal keer gezien dit seizoen. Maar hij vormt als aanvallende middenvelder wel een heel goed koppel met de spits, of dat nu Haller of Tadic is. Om daar aan te tornen zie ik op dit moment niet als optie', reageerde Ten Hag.

Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.