Scherpen behoedt Jong Oranje voor grotere blamage

Reacties

Jong Oranje is vrijdagavond in de kwalificatiereeks voor het EK van 2023 op een doelpuntloos gelijkspel blijven steken tegen Bulgarije. Oranje moet komende dinsdag winnen van Jong Zwitserland om directe plaatsing in eigen hand te houden.

Scherpen behoedt Jong Oranje voor grotere blamage
© Imago

De formatie van bondscoach Erwin van de Looi kon in de eerste helft al geen vuist maken. Het (bal)tempo lag laag, er werd relatief veel balverlies geleden en grote kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Bovendien moest Van de Looi voor rust al een wissel doorvoeren: Ludovit Reis raakte geblesseerd en liet zich na 35 minuten vervangen door Kenneth Taylor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Bulgarije: Kjell Scherpen kreeg maar net zijn hand tegen een afstandsschot van aanvoerder Valentin Antov. Aan de andere kant redde doelman Damyan Hristov op een rebound van Daishawn Redan en op een schot van Taylor.

Met Brian Brobbey als invaller in de ploeg hoopte Van de Looi nog iets te creëren. De spits liet zich meteen gelden: na een goede loopactie mikte hij uit een lastige hoek in het zijnet. Vier minuten voor tijd kreeg Brobbey opnieuw een goede kans; dit keer vergat hij uit te halen. Later ontsnapte Jong Oranje aan een strafschop tegen na een vermeende overtreding van Sepp van den Berg, en redde Scherpen katachtig op kopballen van Dimitar Tonev en Simeon Petrov en op een schot van Filip Krastev.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nummer twee Oranje heeft nu veertien punten – vijf punten minder dan Zwitserland – maar nog wel een wedstrijd tegoed. Komende dinsdag komt de koploper van Groep E op bezoek in De Adelaarshorst in Deventer. De groepswinnaars en de beste nummers twee plaatsen zich automatisch voor het EK.

'Gravenberch moet eigenlijk als vaste Oranje-waarde bij Bayern binnenkomen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.