Schalke ziet BVB verder uitlopen, Gladbach dendert door

Reacties

Het gat dat Schalke 04 volgende week moet dichten in de derby tegen Borussia Dortmund is opnieuw gegroeid. Tegelijkertijd kwam Borussia Mönchengladbach wéér dichterbij de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar, die al anderhalve maand niet scoorde in de Bundesliga.

Schalke ziet BVB verder uitlopen, Gladbach dendert door

Schalke 04 – FC Ingolstadt 04 1-1
Net als in het verloren bekerduel van woensdag tegen Borussia Mönchengladbach stichtte Huntelaar ook zaterdagmiddag weer gevaar voor Schalke 04. Opnieuw kwam de 32-jarige spits, voor het laatst trefzeker op 13 september, echter niet tot scoren. En net als vier dagen terug viel vlak voor rust vervolgens de openingsgoal aan de andere kant. Vanuit het niets schoot Tobias Levels het gepromoveerde FC Ingolstadt 04 op voorsprong.

Met invaller Eric-Maxim Choupo-Moting na rust als aanvalspartner van Huntelaar voorkwam Schalke de derde nederlaag op rij alsnog. Nadat Júnior Caiçara de paal had geraakt, kopte Leroy Sané raak uit een voorzet van Choupo-Moting. Daardoor houden Die Königsblauen de derde plaats tijdens de elfde speelronde vooralsnog in handen, al groeit het gat met de aartsrivaal wel tot zes punten.

Werder Bremen – Borussia Dortmund 1-3
Want een week voor de Kohlenpottderby won Borussia Dortmund voor de vijfde keer op rij in officiële duels, sinds Bayern München op 4 oktober zijn suprematie in het onderlinge treffen had uitgedrukt (5-1). Toch is het verschil op de ranglijst nog altijd maar vijf punten, omdat Der Rekordmeister vrijdag voor het eerst punten liet liggen tegen Eintracht Frankfurt (0-0).

Niet Pierre-Emerick Aubameyang maar Marco Reus was zaterdag de grote man in Bremen.
Niet Pierre-Emerick Aubameyang maar Marco Reus was zaterdag de grote man in Bremen.

In tegenstelling tot Bayern had BVB de ban zaterdagmiddag al vroeg gebroken. Na een prachtige pass van Ilkay Gündogan werkte Marco Reus een voorzet van Henrikh Mkhitaryan binnen. Nadat Anthony Ujah uit de rebound met zijn vierde goal binnen acht dagen voor de 1-1 had gezorgd, was het Mkhitaryan zelf die volledig vrij binnenkopte op aangeven van Mats Hummels.

Pierre-Emerick Aubameyang was in negen van de tien voorgaande duels telkens trefzeker geweest, maar de Gabonese Bundesliga-topscorer miste meteen na rust een uitgelezen kans. Twintig minuten later had Reus het vizier wel op scherp; zijn zesde goal in de laatste vier duels. Weer was Mkhitaryan aangever. Daardoor loopt de ploeg van trainer Thomas Tuchel twee punten in op koploper Bayern.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach 1-4
Hertha BSC had Schalke 04 met een overwinning op Borussia Mönchengladbach kunnen passeren op de ranglijst van de Bundesliga, maar in plaats daarvan verloor de ploeg van de geblesseerde Roy Beerens voor het eerst dit seizoen een competitieduel in eigen huis. Die Fohlen boekten daarentegen de zesde zege op rij sinds interim-trainer André Schubert het overnam van Lucien Favre; een Bundesliga-record.

Raffael had opnieuw een aandeel in die zege. De Braziliaanse aanvaller scoorde al vier keer in de laatste vier duels. Zaterdag verzorgde hij in de ontmoeting met zijn broer Ronny de tweede goal van Gladbach. Oscar Wendt, Granit Xhaka en Havardt Nordveidt droegen ook bij aan dat succes. Ondanks de tegengoal van Alexander Baumjohann is Gladbach in zes speelronden van de achttiende naar de vierde plaats gestegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.