Dortmund, Augsburg en Leverkusen op dreef in DFB-Pokal

In de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi hebben Borussia Dortmund, FC Augsburg en Bayer Leverkusen stuk voor stuk met ruime cijfers afgerekend met hun lager geklasseerde opponenten.

Borussia Dortmund – SC Paderborn (2) 7-1
SC Paderborn had sinds de entree van trainer Markus Effenberg zijn twee competitieduels in de Tweede Bundesliga gewonnen, maar was woensdagavond in het Signal Iduna Park geen partij voor Borussia Dortmund. De vorig seizoen uit de Bundesliga gedegradeerde bezoekers kwamen via Srdjan Lakic (ex-Heracles Almelo) in de 21ste minuut weliswaar nog op voorsprong, maar BVB had geen enkele moeite die vroege tegenslag recht te zetten.

De Dortmund-aanhang maakte Paderborn-trainer Stefan Effenberg duidelijk dat er niets te halen viel.

Clubtopscorer Pierre-Emerick Aubameyang zag vanaf de bank tevreden hoe Adrían Ramos, Gonzalo Castro en Shinji Kagawa de 1-0 achterstand nog voor rust ombogen in een 3-1 tussenstand. Na nog geen uur stond het zelfs al 5-1. In een tijdbestek van vijf minuten benutte Ilkay Gündogan een penalty en stelde de Duitse international Castro in staat zijn tweede van de avond te maken. Invaller Lukász Piszczek en de weer fitte Henrikh Mkhitaryan zorgden in de slotfase voor een smakelijk toetje.

SC Freiburg (2) – FC Augsburg 0-3
FC Augsburg ging zondag nog met 5-1 onderuit in Dortmund, maar de Europa League-tegenstander van AZ herstelde zich uitstekend van die afstraffing. Op bezoek bij SC Freiburg won de hekkensluiter van de Bundesliga overtuigend. Dong Won-Ji profiteerde na tien minuten van balverlies in de defensie van de koploper van de Tweede Bundesliga. De ploeg van de geblesseerde Paul Verhaegh liep daarna nog verder uit dankzij een afstandsschot van Alexander Esswein en een treffer van Caiuby uit een voorzet van Tim Matavz (ex- FC Groningen en- PSV).

Viktoria Köln (4) – Bayer Leverkusen 0-6
Bayer Leverkusen had al even weinig moeite met Viktoria Köln. De club uit de Regionalliga West kreeg op eigen veld liefst zes goals om de oren. Julian Brandt opende na een kwartier de score tegen de ploeg van bij FC Twente opgeleide Jules Reimerink. Vervolgens was Brandt ook telkens aangever bij de goals van Karim Bellarabi en Javier Hernández (2x). De invallers Stefan Kiessling en Vladlen Yurchenko bepaalden de eindstand op 0-6.  Die Werkself scoorde er de laatste twee wedstrijden tegen AS Roma (4-4) en VfB Stuttgart (4-3) ook al lustig op los.