Schalke 04 vindt zonder Huntelaar verlossing

Reacties

Zonder de zieke Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 met een denderende zege een streep gezet onder de historisch slechte start van het seizoen. Het ging ten koste van Borussia Mönchengladbach (4-0).

Schalke 04 vindt zonder Huntelaar verlossing

Trainer Markus Weinzierl zal na zijn eerste Bundesliga-succes als trainer van Schalke 04 ongetwijfeld ook denken aan Borussia Mönchengladbach, als voorbeeld voor een wederopstanding met een Champions League-ticket als beloning.

De tegenstander van zondag kende een jaar geleden eenzelfde dramatische start als Schalke 04. Op de zesde speeldag werd toen de eerste zege geboekt, al ging er toen wel een trainerswissel aan vooraf. Dat eerste succes leidde uiteindelijk tot de vierde plaats en kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

Voor dat scenario zal Weinzierl ongetwijfeld tekenen. In elk geval is hij verlost van de hatelijke nul. In de tweede helft bracht een door Eric-Maxim Choupo-Moting benutte strafschop licht in de duisternis. Breel Embolo (2x) en Leon Goretzka zorgden voor een bevrijdende marge.

VfL Wolfsburg – FSV Mainz 05 0-0
Jeffrey Bruma heeft opnieuw met VfL Wolfsburg de nul gehouden. Maar toch was de stemming bij Die Wölfe niet best na het thuisduel met FSV Mainz 05.  De improductiviteit breekt de ploeg van trainer Dieter Hecking op. VfL Wolfsburg staat met zes punten op een teleurstellende dertiende plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.