Nieuwe miskleun Schalke 04 zorgt voor negatief clubrecord

Reacties

Schalke 04 is er zondag op bezoek bij 1899 Hoffenheim niet in geslaagd de crisis te bezweren. Integendeel: de ambitieuze club uit Gelsenkirchen ging met 2-1 onderuit en scherpte een negatief clubrecord aan. Nooit eerder verloor Schalke vanaf de competitiestart vijf keer op rij.

Nieuwe miskleun Schalke 04 zorgt voor negatief clubrecord

Schalke 04 drukte afgelopen zomer voor de zoveelste keer op de resetknop. De club uit Gelsenkirchen hoopte met de komst van een nieuwe sportief directeur (Christian Heidel) en een nieuwe trainer (Markus Weinzierl) op betere tijden. De Bundesliga-start verliep evenwel desastreus met nederlagen tegen Eintracht Frankfurt (1-0), Bayern München (0-2), Hertha BSC (2-0) en 1. FC Köln (1-3), waardoor er tegen Hoffenheim al sprake was van serieuze druk.

Schalke 04 - met Klaas-Jan Huntelaar in de basis - leek in de beginfase in elk geval niet gebukt te gaan onder de spanning. Al in de vijfde minuut zorgde Eric Maxim Choupo-Moting met het hoofd voor de 0-1, na een fraaie individuele actie van Breel Embolo. De bezoekers grepen deze meevaller aan als excuus om zich in te laten zakken in de hoop op een counter.

Eric Maxim Choupo-Moting bezorgde Schalke 04 een droomstart. Het mocht niet baten.
Eric Maxim Choupo-Moting bezorgde Schalke 04 een droomstart. Het mocht niet baten.

Deze tactiek kon overboord nadat Andrej Kramaric in de zeventiende minuut met eveneens een kopbal voor de gelijkmaker zorgde. Vervolgens golfde het spel op en neer, waarbij Huntelaar zich onderscheidde met een kopbal op de paal. Het was Hoffenheim dat even later wél toesloeg. Lukas Rupp prikte binnen na een prachtige assist van Kerem Demirbay door de benen van Matija Nastasic: 2-1.

Vol goede voornemens zette Schalke na rust de jacht op de gelijkmaker in. Er ontstond een overwicht, maar riante mogelijkheden bleven uit. Choupo-Moting aarzelde bij een schaarse kans, waardoor de hoek te moeilijk werd. Het ontbeerde de ploeg van Weinzierl daarna aan ideeën om Hoffenheim in de problemen te brengen.

Het slotoffensief, dat nooit echt van de grond kwam, speelde zich af zonder Huntelaar. De 33-jarige spits werd in de 65ste minuut vervangen door Max Meyer. Het zat de bezoekers ook niet mee: scheidsrechter Tobias Welz weigerde diep in blessuretijd een strafschop toe te kennen voor een handsbal. Schalke is de enige Bundesliga-club zonder punt en staat met die 'oogst' logischerwijs laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.