Hattrick Hernández, Finnbogason scoort voor Augsburg

Door een zeer late ontsnapping op bezoek bij FSV Mainz 05 heeft Bayer Leverkusen zaterdag voorkomen dat de achterstand op Bayern München en Borussia Dortmund verder opliep. Javier Hernández nam een hattrick voor zijn rekening: 2-3. Het Nederlands getinte FC Augsburg kwam eveneens tot winst.

FSV Mainz 05-Bayer Leverkusen 2-3
Bayer Leverkusen liep eerder deze prille jaargang averij op tegen Borussia Mönchengladbach (2-1), Eintracht Frankfurt (2-1) en FC Augsburg (0-0) en moest dus eigenlijk winnen om het in spoor van de 'tempobepalers' in de Bundesliga te blijven. De Champions League-deelnemer slaagde moeizaam in deze missie. Na een openingsfase zonder veel gebeurtenissen kwam FSV Mainz 05 na 31 minuten op voorsprong via Yunus Malli, die het eindstation was van een razendsnelle counter.

De thuisploeg kon niet lang genieten van deze voorsprong, want amper één minuut later zorgde Hernández al voor de gelijkmaker. Nog voor rust nam Mainz weer de leiding via Stefan Bell, die toesloeg nadat Leverkusen een hoekschop matig verwerkte. Met man en macht trok de brigade van Schmidt in het tweede bedrijf ten aanval. Het offensief leverde een treffer op van Hernández, die zijn schot van richting veranderd zag worden door Alexander Hack. De Mexicaan zorgde diep in blessuretijd ook voor de 2-3. Leverkusen bezit zeven punten, acht minder dan Bayern München.

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 3-3
Hertha BSC incasseerde in de negentigste minuut de 3-3 van Michael Hector. De hoofdstedelingen leken zich nog zo goed te herstellen van de midweekse nederlaag bij Bayern München. Hertha toonde veerkracht tegen Eintracht Frankfurt, dat na de eerste helft nog een 2-1 voorsprong koesterde dankzij goals van Marco Fabian en clubicoon Alexander Meier. Hertha beleefde nog wel een goede start door een benutte strafschop van Vedad Ibisevic na negentien minuten. De entree van Alexander Esswein leek beslissend. Eerst stelde de 26-jarige invaller Ibisevic in staat de 2-2 aan te tekenen, waarna hij zelf met een individuele actie voor de 2-3 zorgde. Het laatste woord was echter aan Hector. Zowel Hertha als Frankfurt staat met tien punten in de subtop.

FC Augsburg-SV Darmstadt 98 1-0
Met Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh negentig minuten op het veld rekende FC Augsburg voor eigen publiek af met het zwak aan de competitie begonnen SV Darmstadt 98. Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason was de gevierde man bij de thuisclub. Op zijn kopbal vlak na rust moest doelman Michael Esser van de bezoekers het antwoord schuldig blijven: 1-0. Met zeven punten bekleedt Augsburg de tiende plaats.

Borussia Mönchengladbach-FC Ingolstadt 04 2-0
Borussia Mönchengladbach boekte een regelmatige zege op FC Ingolstadt 04 en beleefde daarmee een goede generale voor de midweeks Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. Het betere Gladbach kwam pas vlak voor rust op voorsprong. Lars Stindl rondde een door hemzelf opgezette aanval af. Ingolstadt dwong nauwelijks iets af en kreeg een kwartier voor tijd de tweede goal om de oren. Oscar Wendt liet zich fêteren als doelpuntenmaker, op aangeven van Mahmoud Dahoud. Gladbach staat vierde met tien punten.