Schalke 04 huurt Badstuber van Bayern München

Reacties

Schalke 04 heeft de komst van Holger Badstuber bevestigd. Als de 27-jarige verdediger van Bayern München de medische keuring later deze week met succes doorstaat, maakt hij het seizoen op huurbasis af in Gelsenkirchen.

Schalke 04 huurt Badstuber van Bayern München

Badstuber had bij de leiding van Bayern aangedrongen op een vertrek, omdat hij sinds zijn herstel van een spierblessure niet tot nauwelijks aan spelen toekwam. Trainer Carlo Ancelotti ging daarmee akkoord, maar alleen op tijdelijke basis. Voor de blessuregevoelige mandekker was interesse van Hamburger SV en Manchester City, maar het is dus Schalke geworden.

'Holger verdient het om aan spelen toe te komen', vertelt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de Bayern-website. 'Hij is vaak geblesseerd geweest, maar nu is hij weer fit en wil hij meer wedstrijden spelen. Daarom heeft hij ons gevraagd op huurbasis naar Schalke te mogen vertrekken. Wij gaan graag akkoord. Hopelijk maakt Holger de komende maanden veel minuten.'

Schalke was op zoek naar defensieve versterking door de blessures van Benedikt Höwedes en Matija Nastasic. Badstuber gaat die leegte proberen op te vullen. De linksbenige verdediger maakte in het seizoen 2009/10 zijn debuut voor Bayern onder trainer Louis van Gaal en kwam voor Duitsland uit op het WK 2010 en het EK 2012. Daarna werd zijn carrière gehinderd door enkele zware blessures.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.