Sarri ontkwam niet meer aan de wensen van zijn vrouw na nederlaag tegen AZ

Reacties

Het gemis van Ciro Immobile doet zich voelen bij Lazio in deze periode van het seizoen, constateert Maurizio Sarri. De trainen van de Romeinen maakt zich zorgen op weg naar de return tegen AZ in de Conference League.

Sarri ontkwam niet meer aan de wensen van zijn vrouw na nederlaag tegen AZ
© Pro Shots
Bologna
Bologna
0 - 0
Lazio
Lazio

Lazio kwam zaterdagavond in Bologna niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat was frustrerend voor Sarri, juist omdat zijn team kansen genoeg had om te winnen en zo de tweede plaats over te nemen van Internazionale. Bologna-uit was voor Lazio de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen zonder de geblesseerde Immobile, de clubtopscorer met negen goals in de Serie A. 'Als Ciro Immobile de hele tijd fit was geweest en ritme had gehad, hadden we achttien tot negentien goals extra gehad. Het is niet dat we niet aan onze kansen komen. We blijven de kansen creëren, zo was het vanavond ook weer', zei de balende Sarri bij Sky Sport Italia.

Sarri baalde van het puntenverlies, maar zei ook te genieten van de strijd, van het streven naar perfectie. 'Daar haal ik mijn motivatie uit als coach. In het beste geval is het doel een utopie. Dat zorgt ervoor dat er altijd brandstof in de tank zit. Een coach als Nagelsmann heeft het geluk dat hij met amper ervaring een van de grootste teams van Europa mag leiden. Ik kom van velden die bestonden uit modder en vuil. Het was een lange, lastige reis, maar om eerlijk te zijn heb ik ook echt genoten. Die ervaringen neem je allemaal mee. Als coach ben je de opstelsom van hetgeen dat je ervaren hebt', klonk het bijna filosofisch.

De 64-jarige Italiaan kwam aan het einde van het interview nog terug op de 1-2 nederlaag tegen AZ in de Conference League. Sarri werd gevraagd hoe hij die tegenvaller verwerkt had en bood een inkijkje in zijn privéleven: 'Mijn vrouw ergerde zich aan mij, ze bleef maar zeggen dat ik mijn haar moest laten knippen. Dat was in een periode waarin we maar bleven winnen. Dus ik gebruikte als excuus dat ik niet naar de kapper kon gaan zolang we wonnen. Na de wedstrijd van dinsdag kwam ik thuis en zei ze: "Nu is het tijd voor de kapper." Ik ben een lieverdje thuis. Ik ben niemand tot last, al ben ik ook niet vaak thuis.'

Lazio moet donderdag proberen de achterstand tegen AZ in het tweeluik weg te poetsen. De return in de achtste finale van de Conference League begint om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.