Sarri beschrijft enorme potentie Bayern München-target Hudson-Odoi

Reacties

Chelsea-manager Maurizio Sarri hoopt vurig dat de club toptalent Callum Hudson-Odoi binnenboord houdt. De achttienjarige aanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Bayern München.

Sarri beschrijft enorme potentie Bayern München-target Hudson-Odoi

De Duitsers hebben volgens verschillende Engelse media al een bod van ruim twintig miljoen euro uitgebracht op de Engelsman, die bij Chelsea niet of nauwelijks aan spelen toekomt. Hudson-Odoi maakte dit seizoen zijn basisdebuut in de strijd om de Community Shield, maar kwam in de Premier League niet verder dan 42 speelminuten. Met Eden Hazard, Pedro en Willian is de concurrentie op de flanken immers moordend.

Chelsea investeerde het afgelopen decennium tientallen miljoenen in de academy en ziet Hudson-Odoi als hét kroonjuweel, maar het is voor Sarri niet makkelijk om hem op achttienjarige leeftijd al veelvuldig in te zetten in het eerste elftal. Jadon Sancho bevond zich bij Manchester City in een dergelijke situatie en koos een jaar geleden voor de overstap naar Borussia Dortmund, waar hij nu wekelijks uitblinkt in de Bundesliga én de Champions League.

Sarri hoopt echter dat Hudson-Odoi hem niet achterna gaat. 'Hij moet een aantal zaken nog verbeteren, maar hij heeft de potentie om een heel belangrijke speler te worden, niet alleen voor het Engelse voetbal maar ik denk zelfs voor het Europese voetbal. Hij is een zeer goede speler en kan uitgroeien tot een fantastische speler. Hij moet verbeteren in het verdedigende aspect en in zijn loopacties zonder bal, maar de potentie is er', aldus de Italiaan tegenover de BBC.

De Chelsea-manager doet daarom een beroep op het geduld van het toptalent. 'Maar ook van de fans en de club. Ik zit in het midden en ik moet wedstrijden winnen. Het is niet makkelijk om jonge spelers uit de jeugdopleiding in te zetten op dit niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.