Sarri voert druk op Hazard op na geflirt met Real Madrid

Reacties

Maurizio Sarri wil snel duidelijkheid van Eden Hazard. De Chelsea-manager heeft in aanloop naar de transferperiode de druk op de Belg opgevoerd om snel een knoop door te hakken over een nieuwe contractaanbieding.

Sarri voert druk op Hazard op na geflirt met Real Madrid

Of hij nou als linksbuiten of zoals de laatste weken centraal in de aanval speelt, bij Chelsea draait dit seizoen wederom veel om Hazard. Met tien goals en negen assists in de competitie is de 27-jarige aanvaller het stralende middelpunt bij de ploeg van Sarri. De Italiaanse coach wil in de komende transferperiodes verder bouwen aan zijn team en dus is het belangrijk wat de plannen van Hazard zijn. Zijn contract loopt nog maar anderhalf jaar door en de sterspeler heeft meermaals aangegeven dat een overstap naar Real Madrid een droomtransfer zou zijn.

Sarri sprak zich vrijdag tijdens zijn persconferentie uit over de situatie: 'Ik denk dat we dit probleem moeten oplossen. Als we toekomstplannen willen maken, moet dit eerst geregeld zijn. Ik weet niet hoe Hazard momenteel tegen zijn toekomst aankijkt, maar het is tijd om te beslissen.' De opvolger van Antonio Conte maakte duidelijk dat hij zelf geen rol heeft bij het onderhandelingsproces. 'Ik heb die macht niet, ik ben slechts de coach. Ik wil het met hem alleen over zijn positie op het veld hebben.'

Hazard heeft in de laatste vier Premier League-wedstrijden als valse nummer negen gespeeld, à la Dries Mertens bij het Napoli van Sarri. De Chelsea-vedette scoorde drie keer en leverde twee assists, maar maakte zelf ook al duidelijk liever als linksbuiten te spelen. De vraag is wat het tactische plan voor de lange termijn gaat worden. Sarri: 'Ik zie het probleem niet met Hazard in deze rol. Ik weet niet waar hij liever speelt, maar als hij in het centrum net zo speelt als in de laatste wedstrijd, dan stel ik hem daar op. Het hangt af van het moment. Nu hebben we behoefte aan meer degelijkheid en dat is het geval met Hazard op die positie.'

Chelsea staat halverwege de competitie op de vierde plek. The Blues gaan zondagmiddag op bezoek bij stadgenoot Crystal Palace (aftrap 13.00 uur).

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.