'Saoedisch investeringsfonds zet streep door vertrekwens Benzema'

Reacties

De kans is klein dat Karim Benzema in januari nog terugkeert naar de Europese velden. Volgens L'Équipe willen de beleidsbepalers in Saoedi-Arabië absoluut niet meewerken aan een vervroegd vertrek van de 36-jarige Fransman.

'Saoedisch investeringsfonds zet streep door vertrekwens Benzema'
© Pro Shots

Vorige zomer zette Benzema zijn handtekening onder een contract tot medio 2026 bij Al-Ittihad. Inmiddels zijn twijfels gerezen over zijn toekomst in Saoedi-Arabië. De spits voedde de speculaties eerder deze maand door liefst zeventien dagen te laat terug te keren bij zijn club na zijn vakantie. Benzema en zijn zaakwaarnemer werden op het matje geroepen door Al-Ittihad.

De komst van Benzema naar Al-Ittihad werd voor een groot gedeelte gefinancierd door het investeringsfonds van de Saoedische staat. Die machtige organisatie wil absoluut niet meewerken aan een vertrek van Benzema, hebben bronnen de grote Franse krant toevertrouwd. Afscheid nemen van de vijfvoudig Champions League-winnaar zou worden gezien als gezichtsverlies. De Saoedi's zagen Jordan Henderson eerder deze transferperiode al na een halfjaar vertrekken. Het overnemen van Benzema van Real Madrid stond in juni vorig jaar nog symbool voor de onbegrensde mogelijkheden die waren ontstaan in het Saoedische voetbal.

Benzema werd deze maand al in verband gebracht met Premier League-clubs als Arsenal, Manchester United en met name Chelsea. Ook werd hij gelinkt aan zijn oude club Olympique Lyon, die in degradatienood verkeert in de Ligue 1. Het gaat voor geïnteresseerde clubs hoe dan ook lastig onderhandelen worden met de leiding van Al-Ittihad en andere belanghebbenden in Saoedi-Arabië.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.