Saoedi-Arabië wijzigt selectie na twee dagen: meest ervaren speler blijft thuis

Reacties

Bondscoach Hervé Renard van Saoedi-Arabië heeft een wijziging doorgevoerd in zijn definitieve WK-selectie. Omdat er nog een dopingzaak loopt tegen Fahad Al-Muwallad, wordt de 28-jarige aanvaller vervangen door Nawaf Al-Abed.

Saoedi-Arabië wijzigt selectie na twee dagen: meest ervaren speler blijft thuis
© Pro Shots

Slechts twee dagen geleden maakte Renard de Saoedische selectie bekend. Hij besloot om een beroep te doen op Al-Muwallad, die in mei een schorsing van achttien maanden kreeg opgelegd omdat hij positief had getest op het verboden middel furosemide, dat gebruikt kan worden om andere middelen te maskeren. Hetzelfde middel leverde André Onana in het verleden een schorsing op. De schorsing voor Al-Muwallad werd in augustus teruggebracht door het sporttribunaal van Saoedi-Arabië, waardoor hij kon meedoen aan het WK.

Het mondiale antidopingbureau WADA is echter in beroep gegaan tegen die strafvermindering, zo werd duidelijk na de bekendmaking van de definitieve selectie. De onzekerheid die de zaak met zich meebrengt heeft Renard ertoe bewogen om de buitenspeler van Al-Shabab thuis te laten. Zijn vervanger, Al-Abed, komt eveneens van Al-Shabab, de huidige koploper van Saoedi-Arabië. Hij zat al bij de voorselectie, maar behoorde tot de afvallers.

Al-Muwallad was met zijn 74 interlands (17 doelpunten) de meest ervaren international in de WK-selectie. Hij staat te boek als een van de snelste spelers van Azië. Het WK begint voor Saoedi-Arabië op dinsdag 22 november met een wedstrijd tegen Argentinië, de grote favoriet in Groep C. Daarna wachten ontmoetingen met Polen en Mexico.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.