Salzburg en Stevens blij met specialist Cziommer

Simon Cziommer is de vijfde aanwinst van Red Bull Salzburg voor het nieuwe seizoen. Coach Huub Stevens haalt de Duitse middenvelder naar de kampioen van Oostenrijk.

Salzburg en Stevens blij met specialist Cziommer

'Ik ken Simon nog van mijn tijd bij Roda JC', herinnerde Stevens op de website van Salzburg. 'Hij is een aanvallende middenvelder met een goed schot. Cziommer is een buitengewone specialist in het nemen van vrije trappen. En hij is een speler die zowel op het veld als buiten het veld een echte groepsspeler is.'

Cziommer stond nog tot medio 2010 onder contract bij AZ. De Alkmaarse club verhuurde hem afgelopen seizoen aan FC Utrecht. Eerder kwam hij uit voor Roda JC, FC Twente en Schalke 04. Naast Red Bull Salzburg was ook Heracles Almelo met de 28-jarige Duitser in gesprek over een transfer.

Met de kampioen van Oostenrijk neemt Cziommer ook deel aan de Champions League. Maandag koppelde de UEFA de ploeg van Stevens aan Bohemians. De Ierse kampioen is de tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League. Op 15 juli treffen beide clubs elkaar eerst in Oostenrijk.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen