Salaris-pikorde Bayern ligt op straat: fraaie promotie voor Coman

Reacties

Kingsley Coman neemt dankzij zijn nieuwe verbintenis plaats in de subtop van de salarishiërarchie van Bayern München. Het Duitse Sport 1 zet alle honoraria op een rijtje naar aanleiding van de verse verbintenis van de Franse vleugelflitser.

Salaris-pikorde Bayern ligt op straat: fraaie promotie voor Coman
© Pro Shots

Onder de nieuwe voorwaarden kan Coman rekenen op een bruto jaarsalaris van zeventien miljoen euro, waar hij eerst moest zien rond te komen van acht miljoen euro. Zijn nieuwe inkomen brengt hem in een rijtje met Lucas Hernández, Leon Goretzka, Joshua Kimmich en Leroy Sané, spelers die allemaal tussen de vijftien en twintig miljoen euro incasseren.

De top van de salarispiramide wordt gevormd door Manuel Neuer, Thomas Müller en Robert Lewandowski, die voor twintig tot 25 miljoen euro in de boeken staan. De categorie-C, zeg maar onder de groep-Coman, bestaat uit Alphonso Davies en Serge Gnabry, die tussen de tien en vijftien miljoen euro incasseren.

Alle andere selectieleden zitten onder de tien miljoen euro. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor topaanwinst Dayot Upamecano en wereldkampioen Benjamin Pavard.

De oude verbintenis van Coman zou in 2023 aflopen. De 25-jarige aanvaller, die in 2020 de Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain besliste, werd al tien keer landskampioen.

De hele salarislijst van Bayern München is hier te bekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer K. Coman
Meer over K. Coman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.