Salah schittert weer voor Liverpool, Burnley blijft verrassen

Mohamed Salah heeft zaterdag opnieuw zijn waarde bewezen voor Liverpool. De Egyptenaar leidde de zege op Southampton in. Ondertussen blijft Burnley verrassen in de Premier League.

Liverpool - Southampton 3-0
Liverpool boekte een simpele overwinning tegen The Saints. Salah was de grote man en velde Virgil van Dijk en Wesley Hoedt, die gezamenlijk het hart van de verdediging vormde, tweemaal. Uiteindelijk bepaalde Philippe Coutinho de eindstand.

De equipe van Jürgen Klopp had gedurende het duel weinig te duchten van Southampton. Na een goed begin was Georginio Wijnaldum dicht bij een treffer, na een half uur was het vervolgens wel raak. Salah kon op aangeven van Wijnaldum naar binnen komen, waarna de Egyptenaar op schitterende wijze de bal in de verre hoek krulde: 1-0.

Vlak voor rust verdubbelde de rappe buitenspeler de voorsprong. Coutinho bediende Salah met buitenkant schoen fraai in de diepte en de aanvaller rondde keurig af: 2-0. Door de negende treffer van Salah in de Premier League dit seizoen, is de aankoop voorlopig topscorer van de Engelse competitie. Coutinho was na een kleine zeventig minuten met een rebound verantwoordelijk voor de 3-0.

Liverpool heeft nu samen met Arsenal en Burnley 22 punten uit twaalf duels en staat vijfde op de Premier League-ranglijst. De Londense club won eerder op zaterdag de North London Derby van Tottenham Hotspur met 2-0.

Burnley – Swansea City 2-0
Burnley is dé verrassing van dit Premier League-seizoen. Het elftal van Sean Dyche bleef zaterdag in het spoor van de Engelse grootmachten door ook Swansea City te verslaan. Binnen een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Jack Cork, die door zijn goede spel vorige week debuteerde voor Engeland, knikte raak na een fraaie voorzet van Robert Brady.

Tien minuten later was het de beurt van Ashley Barnes. De 28-jarige aanvaller ontving de bal op rand zestien en schoot de bal ziedend hard tegen de touwen. Na de onderbreking hield Burnley knap stand door goed verdedigingswerk. The Clarets zaten met name Wilfried Bony dwars. De Ivoriaanse spits kreeg een aantal goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar zag telkens een blok of doelman Nick Pope in de weg staan. Burnley scoorde zelf nog wel, maar het doelpunt van James Tarkowski werd wegens buitenspel afgekeurd.

International Jack Cork wordt bejubeld om zijn openingsgoal.

Door de overwinning behoort Burnley tot het zestal achtervolgers van koploper Manchester City. Chelsea, Manchester United (dat om 18.30 tegen Newcastle United speelt), Tottenham Hotspur, Liverpool, Arsenal en de ploeg van Dyche staan allen binnen een marge van drie punten van elkaar. Nummer acht Brighton & Hove Albion heeft momenteel zeven punten minder dan Burnley.

Crystal Palace – Everton 2-2
Op Selhurst Park was er een ontmoeting tussen twee clubs die hun Nederlandse managers dit seizoen de laan uitstuurden. Roy Hodgson, de opvolger van Frank de Boer, zag dat zijn elftal al razendsnel scoorde tegen Everton. James McArthur zette na 51 seconden zijn naam op het scorebord, nadat doelman Jordan Pickford nog had gered op een inzet van Ruben Loftus-Cheek. De 1-0 was de op één na snelste goal ooit van Crystal Palace in de Premier League.

De ploeg van David Unsworth, die als interim-manager de taken waarneemt van de ontslagen Ronald Koeman, kwam de vroege tegengoal snel te boven. Oumar Niasse, die afgelopen week zijn steun betuigde aan Koeman, ging neer, waarna Leighton Baines de strafschop binnenschoot. Alvorens Niasse vlak voor rust ook zelf trefzeker was met de 2-2, had Wilfried Zaha de thuisploeg reeds aan een nieuwe voorsprong geholpen.

De gelijkmaker van Niasse betekende alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen in zeven wedstrijden, één meer dan de spits in de twee voorgaande seizoenen (22 optredens) liet noteren. Na rust maakte het dominante Palace jacht op een nieuwe voorsprong. Invaller Christian Benteke kreeg een uitstekende kans op de 3-2, maar produceerde een slappe inzet. Daardoor sleepte Everton een punt uit het vuur in Londen. Crystal Palace blijft daardoor hekkensluiter, Everton staat op plek zestien.

Oumar Niasse was trefzeker voor Everton.

AFC Bournemouth – Huddersfield Town 4-0
In Bournemouth werd het de middag van hattrickheld Callum Wilson, die in de 26ste minuut de ban brak door raak te koppen uit een hoekschop. Zes minuten later liet de aanvaller al zijn tweede treffer aantekenen door een lage vrije trap binnen te werken.

De thuisploeg, waar Nathan Aké de hele wedstrijd meedeed, kreeg vlak voor de pauze wel een tegenvaller te verwerken: Simon Francis krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Rajiv van La Parra, die ook negentig minuten maakte. Desondanks liep Bournemouth in de tweede helft met een man minder verder uit. Harry Arter maakte twintig minuten voor tijd de 3-0, waarna Wilson in de slotfase zelfs voor de derde keer kon juichen.