Steun uit onverwachte hoek voor Koeman: 'Ik voel mee met hem'

Reacties

Everton-speler Oumar Niasse is Ronald Koeman dankbaar voor de tweede kans die de inmiddels vertrokken manager hem gaf. De aanvaller werd begin dit seizoen nog verbannen door Koeman naar de reserves, maar kwam na een goed gesprek terug bij de hoofdmacht.

Steun uit onverwachte hoek voor Koeman: 'Ik voel mee met hem'

Op 23 oktober werd Koeman op straat gezegd door de club wegens tegenvallende resultaten. Niasse gunde dat Koeman allesbehalve. 'Eerlijk gezegd voel ik met hem mee om wat er gebeurd is (het ontslag, red.)', zegt hij tegen Sky Sports.

'De club was er eerlijk gezegd al klaar voor om me te laten gaan en ik bereidde me daar zelf ook op voor. Ik wist dat het een zwaar seizoen zou worden als ik weer zou blijven', vervolgde de 27-jarige Senegalees, die Koeman looft. 'Uiteindelijk ben ik gebleven en moet ik hem bedanken. Hij had ook kunnen beslissen dat ik bij het tweede elftal zou blijven, maar hij bracht me terug bij het eerste. Daarom zit ik hier nu.'

Niasse kwam in de zomer terug van een verhuurperiode aan Hull City, maar kreeg geen enkele kans van Koeman bij het eerste elftal. Toch neemt de spits hem niets meer kwalijk. 'Het was een moeilijke situatie tussen ons, maar uiteindelijk hebben we het uitgepraat. Ik begreep zijn punt en hij mijn punt, in het belang van de club.'

Door blessures in de voorste linie moest Niasse in september plots opdraven tegen Bournemouth en bezorgde hij Koeman prompt een 2-1 zege met een dubbelslag. Daarna kon Niasse elke wedstrijd rekenen op minuten, ook onder interim-manager David Unsworth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.