Koeman gunt geflopte Niasse herkansing bij gebrek aan beter

Reacties

Oumar Niasse maakt weer deel uit van de plannen van Ronald Koeman. De 27-jarige Senegalees krijgt van de manager de kans om in tweede instantie alsnog te laten zien waarom hij de transfersom van 17,9 miljoen euro waard was.

Koeman gunt geflopte Niasse herkansing bij gebrek aan beter

Dat bedrag betaalde Everton op de laatste dag van de winterse transferperiode in het seizoen 2015/16 aan Lokomotiv Moskou. De spits stelde op Goodison Park vanaf min of meer het eerste moment teleur. Anderhalf jaar na zijn komst en zeven optredens later staat de teller nog altijd op nul goals in dienst van The Toffees. Koeman nam Niasse begin vorig seizoen zijn plaats in de kleedkamer af en stuurde hem naar de beloftes. In de tweede seizoenshelft werd hij verhuurd aan Hull City, waar de huurling vijf keer scoorde in negentien wedstrijden.

Koeman maakte in de eindfase van de voorbije transferperiode meermaals duidelijk nog graag een extra spits te krijgen. Die bleef uit en dus wordt een beroep gedaan op Niasse. 'Dat we niet kregen wat we wilden, is een van de redenen dat hij terug is. Zijn gedrag was ook perfect. Hij moet net als de anderen strijden voor zijn plek. ', legde Koeman donderdag uit bij zijn persconferentie. De Nederlander wilde het niet meer hebben over de situatie van Niasse vorig seizoen. Toen deed de spits in gesprek met The Guardian nog zijn beklag over hoe hij werd behandeld door Koeman.

De Everton-manager heeft ook Kevin Mirallas uitgedaagd om een plek te verdienen in de basiself. De Belg was ontevreden met zijn bijrol in de eerste weken van het seizoen, maar het kwam voor de 27-jarige aanvaller niet tot een transfer. Koeman was duidelijk over de opdracht die hij Mirallas meegeeft: 'Hij moet hard werken en voor een concurrentiestrijd zorgen.'

Everton speelt in de vierde speelronde van de Premier League zaterdagmiddag om 16.00 uur thuis tegen Tottenham Hotspur. Koeman besprak tijdens zijn persconferentie ook de ophef rond Wayne Rooney, die de politie tijdens de interlandperiode werd staande gehouden en te veel had gedronken voor hij achter het stuur was gekropen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.