Koeman vol lof over veelbesproken Niasse na rentree: 'Perfecte goal'

Reacties

Ronald Koeman kon woensdagavond eindelijk weer eens juichen. De Nederlandse manager is het seizoen met Everton erg moeizaam begonnen, maar bereikte wel de volgende ronde van het League Cup-toernooi door Sunderland met 3-0 te verslaan.

Koeman vol lof over veelbesproken Niasse na rentree: 'Perfecte goal'

Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen hadden een basisplaats bij The Toffees en het Nederlandse duo zag Dominic Calvert-Lewin met twee treffers uitgroeien tot Man van de Wedstrijd. In de 66ste minuut werd de jonge Engelsman vervangen door Oumar Niasse, een spits met een verhaal.

Koemans voorganger Roberto Martínez haalde Niasse in januari 2016 voor een kleine twintig miljoen euro van Lokomotiv Moskou. Verder dan vijf optredens in de Premier League kwam hij in zijn eerste half jaar niet en Koeman maakte de aanvaller bij zijn aanstelling direct duidelijk dat daar onder hem geen verbetering in zou komen. 'Als hij wil spelen, moet hij vertrekken bij Everton', gaf Koeman destijds aan.

Niasse koos voor een verhuur aan Hull City, waar hij met wisselend succes speelde. Na de degradatie van Hull keerde hij terug bij Everton met het plan om een nieuwe club te zoeken. Dat lukte niet, waardoor de 27-jarige Senegalees in een lastig parket zat. Bij gebrek aan beter - Koeman gaf meermaals aan nog een extra spits in zijn selectie te willen - werd Niasse weer bij de selectie gehaald. En met succes.

Een kwartier na zijn rentree in het eerste elftal knalde Niasse namelijk de 3-0 tegen de touwen. 'Een geweldige goal', zei Koeman op zijn persconferentie achteraf. 'De aanname op zijn borst en het schot met zijn rechterbeen was geweldig. Het was een perfect doelpunt', loofde de manager zijn voormalige banneling.

'Iedereen weet dat hij in een lastige situatie zat, maar het gaat erom dat je je kans pakt als je hem krijgt. Hij heeft vanavond laten zien dat hij deel van het team uitmaakt. Hij gaf het vertrouwen aan het team in een moeilijke fase, misschien voelt hij die druk niet. Dat maakt hem nog gevaarlijker voor tegenstanders.'

Koeman kan de impulsen van de Senegalees goed gebruiken. Zijn Everton staat na vijf duels achttiende met vier punten en slechts twee doelpunten. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.