Open sollicitatie Calvert-Lewin helpt Everton en Koeman

Reacties

Everton heeft zich woensdag geplaatst voor de vierde ronde van het League Cup-toernooi. De ploeg van manager Ronald Koeman was met 3-0 te sterk voor Sunderland, mede dankzij twee goals van Dominic Calvert-Lewin.

Open sollicitatie Calvert-Lewin helpt Everton en Koeman

Op Goodison Park werd het de wedstrijd van Calvert-Lewin. De twintigjarige Engelsman uit de eigen opleiding van Everton wordt door Koeman vaak op de vleugels ingezet, maar kreeg dit keer een kans in de spits en beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet.

Met Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen in de basis had Everton het lange tijd lastig met Sunderland, waar Robbin Ruiter de hele wedstrijd op de bank zat. Pas zes minuten voor rust werd de ban gebroken. Na een prima aanval rommelde Calvert-Lewin zich langs twee verdedigers om vervolgens de bal binnen te schuiven: 1-0.

Calvert-Lewin, op papier spelend als linksbuiten maar in de praktijk vaak in de punt met Sandro Ramírez iets achter zich, gooide het duel in de 52ste minuut op slot. Sandro gaf de pass en na een fraaie dribbel mikte Calvert-Lewin de bal in het dak van het doel: 2-0.

Spitspositie
Met zijn goals en sterke spel solliciteert Calvert-Lewin nadrukkelijk naar meer kansen als spits bij Everton. Koeman zoekt al een tijdje naar de juiste optie en probeerde na het uitblijven van een transfer Wayne Rooney, Gylfi Sigurdsson en Sandro uit in de punt van de aanval, maar zij voldeden niet helemaal aan zijn wensen.

Mogelijk heeft de Nederlander de ideale oplossing nu toch gevonden met Calvert-Lewin, die op aangeven van Klaassen nog bijna zijn derde maakte. De kopbal van de spits belandde echter op de paal. Niet veel later gunde Koeman de populaire Calvert-Lewin een publiekswissel en kwam Oumar Niasse, nog een optie voor de spitspositie, binnen de lijnen.

Niasse, die vorig seizoen eigenlijk al werd afgeschreven door Koeman maar geen nieuwe club vond in de zomer, bepaalde de eindstand met een heerlijk schot op 3-0. Zo bereikte Everton de volgende ronde en is de druk weer wat van de ketel bij Koeman, die in de Premier League teleurstellend presteert met zijn ploeg. Bovendien dienden zich prima opties voor de spitspositie aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.