De Bruyne weer goud waard voor onaantastbaar City

Reacties

Manchester City heeft de zestiende overwinning op rij (in alle competities) geboekt. Met Kevin De Bruyne bijna vanzelfsprekend als een van de uitblinkers, rekende de ploeg van Pep Guardiola af met Leicester City: 0-2. De landskampioen van 2015/16 gaf zich echter niet zomaar gewonnen tegen de ploeg die dinsdag in de Champions League tegen Feyenoord speelt.

De Bruyne weer goud waard voor onaantastbaar City

Bij Man City begon Gabriel Jesus in de basis, hij hield Sergio Agüero op de bank. De topscorer aller tijden van The Citizens moest deze week tijdens zijn trip met de nationale ploeg van Argentinië nog naar het ziekenhuis, bleek wel fit genoeg om te spelen, maar deed niet mee. Vincent Kompany kreeg wél een basisplek, en dat was voor de Belg een bijzonder moment. Zijn laatste duel speelde hij op 26 augustus, op bezoek bij Bournemouth, maar sindsdien ontbrak hij wegens blessureleed. Hij kreeg direct de aanvoerdersband terug, maar had na zo'n twee minuten geluk dat hij nog op het veld stond.

Met een wat onbesuisde tackle vloerde hij de al dan niet doorgebroken Jamie Vardy (zie video), scheidsrechter Graham Scott deed het af met een gele kaart. Waar die centrumverdediger dus kon blijven staan, kreeg Pep Guardiola na een halfuur slecht nieuws over een andere steunpilaar. John Stones moest naar de kant met een hamstringblessure en werd vervangen door Eliaquim Mangala. Het is maar zeer de vraag of de Engelsman het Champions League-treffen met Feyenoord van dinsdag gaat halen.

De koploper had voor rust erg lang nodig om de ban te breken en speelde ook bepaald niet overtuigend. Leicester hield 44 minuten stand, maar toen ging het snel helemaal mis. Een combinatie door het midden tussen Kevin de Bruyne en Raheem Sterling kwam via een steekpass van laatstgenoemde bij David Silva, de Spanjaard bood Gabriel Jesus een niet te missen kans. Drie minuten na rust was het De Bruyne zelf die prachtig scoorde. Uit een snelle counter - na een schot op de paal van Harry Maguire - kwam de bal bij de Belgische vedette, hij schoot heerlijk en hard raak met zijn mindere linker.

Daarmee is De Bruyne in 76 competitiewedstrijden nu direct betrokken bij vijftig treffers (zestien goals, 34 assists), geen enkele niet-aanvaller deed dat in de Premier League zo snel als de Belg. Hij kreeg een minuut voor tijd bovendien een publiekswissel van Guardiola, voor hem kwam Ilkay Gündogan binnen de lijnen. Die 0-2 bleek ook de eindstand, waardoor City soeverein aan kop van de Premier League blijft. Het was de zestiende zege op rij, sinds het toen nog door Ronald Koeman geleide Everton op 21 augustus met een 1-1 gelijkspel vertrok uit het Etihad Stadium. Voor Leicester komt er voorlopig even een einde aan een voorzichtige opmars. Sinds manager Craig Shakespeare op 17 oktober werd verslagen wonnen The Foxes drie keer en speelden ze één keer gelijk, de ploeg steeg bovendien van de achttiende naar de twaalfde plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.