Saibari en Taha helpen Marokkaanse beloftes naar finale én de Spelen

Reacties

Ismael Saibari en Younes Taha hebben Marokko Onder-23 dinsdagavond aan de finale van de Afrika Cup voor beloften, en daarmee ook een ticket voor de Olympische Spelen, geholpen. De vleugelaanvaller van PSV en de zomeraanwinst van FC Twente waren met een assist in de halve finale opnieuw belangrijk. Taha was ook trefzeker in de penaltyserie.

Saibari en Taha helpen Marokkaanse beloftes naar finale én de Spelen
© Pro Shots

Saibari en Taha waren in de groepsfase ook al trefzeker en onderscheidden zich in de halve finale tegen Mali opnieuw. Saibari was aangever bij de 1-0 van Zakaria El Ouahdi. Taha verving de PSV'er in de 77ste minuut bij een 1-1 stand en bereidde in de verlenging de 2-1 van Amine El Ouazzani voor. Mali maakte daarna nog gelijk (2-2), waardoor het op penalty's aankwam. Daarin was Marokko mede door een rake penalty van Taha te sterk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus maakt Marokko Onder-23 zich op voor een eindstrijd met Egypte, dat dinsdag in de andere halve finale met 1-0 te sterk was voor Guinee. De finale staat gepland voor komende zaterdag in Tanger. Behalve Taha en Saibari maakt ook Couhaib Driouech zich op voor de eindstrijd. De 21-jarige vleugelaanvaller van Excelsior kwam in de halve finale tegen Mali niet in actie, maar deed in de groepsfase wel twee keer mee. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Y. Taha
Meer over Y. Taha
Meer Saibari
Meer over Saibari
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.