FC Twente hijgt Feyenoord in de nek na bliksemstart tegen Go Ahead

FC Twente heeft in de strijd om de tweede plaats optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Feyenoord in de topper tegen PSV. De ploeg van Joseph Oosting verkleinde de achterstand op de Rotterdammers tot twee punten door Go Ahead Eagles op eigen veld te kloppen.

Go Ahead Eagles
1 - 3
FC Twente
FC Twente

Twente ondervond vorige week nog de kracht van PSV, dat na een vroege rode kaart van Mees Hilgers eenvoudig won in Enschede (0-3). De Tukkers hadden sinds de zege op Feyenoord (2-1) van eind oktober sowieso nog maar twee punten gepakt en konden een overwinning op bezoek bij het in eigen huis nog ongeslagen Go Ahead daarom goed gebruiken.

De Tukkers presteren op hun beurt juist wisselvallig in uitwedstrijden, maar kenden in Deventer een droomstart. Manfred Ugalde kopte al na 33 seconden raak uit een voorzet van Sem Steijn. Halverwege de eerste helft waren de rollen omgekeerd. Dit keer scoorde Steijn nadat Ugalde omver werd gelopen terwijl hij de bal met de borst aannam.

Zo dreigde voor Go Ahead de eerste thuisnederlaag van het seizoen. René Hake bracht met Bobby Adekanye en Eric Llanssana na rust twee spelers in om iets te doen aan de achterstand. Llansana schoot twintig minuten voor tijd ook de aansluitingstreffer achter Lars Unnerstall, maar vijf minuten later stelde Younes Taha bij een tegenstoot orde op zaken.

Dankzij het handige stiftje van de invaller voorkwam Twente dat het in het laatste kwartier nog zou gaan stormen op De Adelaarshorst. Tot nu toe had alleen Sparta Rotterdam dit seizoen niet verloren in Deventer, maar Go Ahead kon niet meer voorkomen dat Twente voor het eerst sinds 8 oktober (0-3 bij Fortuna Sittard) weer een uitwedstrijd won.