Sadiq Umar, het droomleven met Francesco Totti

Reacties

Het Bredase publiek heeft Sadiq Umar razendsnel in de armen gesloten. Zo warm als de ontvangst bij NAC is, zo was die ook ooit op het trainingsveld van AS Roma tussen alle grootheden. De 21-jarige Nigeriaan doet tegenover VI zijn verhaal.

Sadiq Umar, het droomleven met Francesco Totti

De spits die in de afgelopen transferperiode voor een halfjaar gehuurd wordt door NAC heeft nog niet eens zo lang geleden alle Italiaanse topclubs achter zich aan. Na een onophoudelijke doelpuntenregen bij de jeugdploeg van Serie D-club USD Lavagnese kloppen onder andere AC Milan, Internazionale, Napoli en AS Roma aan. De keuze valt dus op de Romeinen. Umar werkt zich al snel op tot het eerste elftal en staat dan plots tegenover een paar van zijn helden, onder wie Francesco Totti.

'Het was een droom die uitkwam, maar ik had vooral het gevoel dat mijn moment gekomen was. Alles waar ik al die tijd zo hard voor had gewerkt, zo lang op had gewacht; ik was er klaar voor', vertelt de aanvaller, die in die periode te boek staat als het grote talent van Roma.

De twee goals die hij in de hoofdmacht van de Giallorossi maakt, zorgen nog altijd voor prachtige herinneringen: 'Alles en iedereen bij Roma was van wereldklasse. Totti, De Rossi, maar ook spelers als Edin Dzeko en Miralem Pjanic: onvoorstelbaar. Als je met zulke mannen op het veld staat, hoef je alleen maar heel goed te kijken, luisteren en leren. Met Totti schoot ik na de training vaak nog een paar ballen op doel, daar maakten we dan een spelletje van. Schieten totdat je alles scoort, eerder gingen we niet naar binnen. Ik praatte veel met hem, hij probeerde me te pushen en te helpen. Daar sta je dan, tussen al die grootheden, zei ik weleens tegen mezelf.'

Tegenover de geweldige momenten staan de latere ervaringen met coach Luciano Spalletti en de problemen tijdens zijn huurperiode bij Torino. Umar legt in het VI-interview uit waar het mis is gegaan in Italië en vertelt over zijn veelbelovende periode bij NAC: 'Ik geniet hier écht, hoep NAC!'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.