Sacchi merkt voormalig aartsrivaal aan als titelfavoriet boven Napoli

Reacties

Voormalig trainer Arrigo Sacchi denkt dat Napoli komend seizoen niet de favoriet is voor de titel in Italië. De landskampioen moet die rol volgens de 77-jarige Italiaan aan Internazionale laten.

Sacchi merkt voormalig aartsrivaal aan als titelfavoriet boven Napoli
© Pro Shots

Een ongeschreven regel in het voetbal is dat de landskampioen het seizoen daarop ook de favoriet is om de titel voor zich op te eisen. Afgelopen seizoen viel die eer AC Milan ten deel, maar volgens Sacchi is het geen abc'tje dat Napoli, afgelopen seizoen voor de derde keer in de historie gekroond tot kampioen, ook komend seizoen de sterkste is in de Serie A.

'Ik denk dat Inter een serieuze kandidaat is voor de Scudetto, waarschijnlijk de favoriet, zelfs voor Napoli', stelt de voormalig keuzeheer van Milan in gesprek met La Gazzetta dello Sport. De Napolitanen zijn inmiddels coach Luciano Spalletti kwijt en het ligt in de lijn der verwachting dat ook Kim Min-Jae (Bayern München) en Piotr Zielinkski (Al-Hilal) vertrekken.

De voormalig bondscoach, die in 1994 met Italië de WK-finale haalde, prijst het beleid bij de Nerrazzuri. 'Ze hebben een groot deel van de ploeg die de Champions League-finale haalde behouden, zijn in onderhandeling om Romelu Lukaku terug te halen en hebben spelers als Davide Frattesi en Marcus Thuram binnengehaald na het verlies van Marcelo Brozovic.' Ook André Onana staat op het punt om Guiseppe Meazza achter zich te laten; hij zou de overstap maken naar Manchester United.

Ondanks het binnenhalen van Ruben Loftus-Cheek en Christian Pulisic van Chelsea, bestempelt Sacchi zijn oude werkgever Milan niet als een van de kanshebbers. 'Olivier Giroud was belangrijk, maar hij is een jaar ouder en we weten niet wat zijn bijdrage zal zijn. Ruben Loftus-Cheek en Christian Pulisic zijn nieuw bij de club, maar ze komen uit het buitenland en hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de Serie A.'

Daarnaast verkochten de Milanezen Sandro Tonali voor tachtig miljoen euro aan Newcastle United en hing Zlatan Ibrahimovic op 41-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Tijjani Reijnders van AZ is nadrukkelijk in beeld om de selectie te versterken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.