'Droomtransfer Onana naar Manchester United kwestie van tijd'

Reacties

De transfer van André Onana (27) naar de Premier League lijkt een kwestie van tijd. Diverse Italiaanse media berichten donderdagavond van een naderend akkoord tussen werkgever Internazionale en Manchester United. Daardoor is een vereniging met manager Erik ten Hag aanstaande.

'Droomtransfer Onana naar Manchester United kwestie van tijd'
© Pro Shots

Volgens de Italiaanse berichtgeving zijn de onderhandelingen tussen beide partijen donderdag in een stroomversnelling geraakt. Ten Hag wil de doelman, met wie hij bij Ajax jaren werkte, dolgraag overnemen en is bereid ver te gaan. Eerder leek de vraagprijs nog een brug te ver voor Manchester United, maar vanwege de vastberadenheid van Ten Hag gaat de club toch overstag.

Aanvankelijk vroeg Inter liefst zestig miljoen euro voor Onana. Inmiddels lijkt Manchester United de club verleid te hebben met een bod van bijna 55 miljoen euro, inclusief bonussen. Inter zou akkoord gaan met die prijs. Onana zelf zou daarnaast al een persoonlijk akkoord hebben met de Britse topclub. Daardoor verwacht men in Italië dat de transfer zeer snel afgerond kan worden.

Ten Hag wilde graag doorpakken, omdat hij de doelman mee wil nemen op de voorbereidingstrip. Op 17 juli trekt Manchester United naar de Verenigde Staten en Onana moet daar al bij zijn. Zeker ook vanwege het vertrek van eerste doelman David de Gea was de nood onder de lat bij The Red Devils hoog.

Voor Onana is de transfer naar de Premier League een beloning voor een ijzersterk jaar. De doelman streek afgelopen zomer pas neer in Milaan, nadat hij transfervrij over was gekomen van Ajax. Direct maakte de Kameroener veel indruk. Hij haalde Champions League-finale en was een sterkhouder van de Nerazzurri.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.