Ruziënd duo bezorgt Internazionale langverwachte zege

Reacties

Internazionale heeft eindelijk weer eens gewonnen. Uitgerekend een veelbesproken tweetal was verantwoordelijk voor de 3-0 winst op Palermo.

Ruziënd duo bezorgt Internazionale langverwachte zege

De laatste weken verliepen voor beide ploegen totaal tegenovergesteld. Palermo verloor in de laatste dertien competitieduels slechts één keer, terwijl Inter op zijn beurt maar twee van de laatste twaalf wedstrijden in winst omzette. Hoewel de voortekenen voor de Nerazzurri dus bepaald niet gunstig waren, bleken ze in eigen huis de sterkste.

Na amper een kwartier spelen kopte Fredy Guarín raak uit een hoekschop van Xherdan Shaqiri (foto). Dat het kort na de rust geen 1-1 werd, mocht vervolgens een klein wonder heten. Binnen een tijdspanne van enkele seconden kregen Edgar Barretto, Franco Vásquez en Pablo Dybala grote kansen, maar zij schoten de bal respectievelijk tegen de paal, tegen keeper Samir Handanovic en hoog over het doel.

Ook Inter was met kopballen van Mauro Icardi (op de voorgrond op de foto) tegen de paal en Andrea Rannocchia (op de lat) dicht bij een treffer, maar uiteindelijk was het de rechtervoet van eerstgenoemde die verlossing bracht. Icardi kreeg de bal in het strafschopgebied plotseling in zijn voeten en schoot hard raak: 2-0. Daarmee nam hij op de topscorerslijst afstand van landgenoot Dybala: twaalf om elf treffers. De late 3-0 was een co-productie van de twee doelpuntenmakers, met Icardi in de rol van afmaker op aangeven van Guarín.

Woede
Dat juist Guarín en Icardi voor de doelpunten zorgden, was saillant. Vorige week, na de 3-1 nederlaag bij Sassuolo, kregen de twee het namelijk flink aan de stok met de meegereisde Milanese fans. Het duo gooide hun shirts in het uitvak, maar ontstaken in woede toen de boze supporters de tricots weer teruggooiden. Een flinke woordenwisseling ontstond. Het emotieloze juichen van Icardi zondag kon niet los worden gezien van die ruzie. Door de overwinning stijgt Inter naar plaats negen, op één punt van Palermo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.