Rusland stapt naar CAS en noemt KNVB niet in opsomming

Reacties

De Russische voetbalbond FUR heeft zich officieel bij het internationaal sporttribunaal CAS gemeld in een poging de door de FIFA en UEFA opgelegde straffen ongedaan te maken.

Rusland stapt naar CAS en noemt KNVB niet in opsomming
© Pro Shots

Het CAS meldt dinsdag in een statement dat de FUR ook een beroep heeft ingediend tegen verschillende bonden die hebben aangegeven voorlopig niet te willen spelen tegen Rusland als gevolg van de invasie in Oekraïne. De KNVB is dat ook niet van plan, maar ontbreekt opmerkelijk genoeg in de opsomming van bonden.

Door de sancties zijn Russische teams tot nader order niet welkom in de Europese toernooien, wat voor Spartak Moskou uitsluiting in de Europa League betekende. Ook mag de gastheer van het vorige WK niet deelnemen aan de play-offs om een WK-ticket.

De FUR wil dat de beslissingen worden teruggedraaid en heeft tevens een verzoek ingediend om de besluiten voorlopig nog niet uit te voeren.

Het CAS verwacht binnen enkele dagen met een update te komen.

Deze bonden worden benoemd in het beroep van Rusland:

De FIFA, de UEFA, de Poolse bond, de Zweedse bond, de Tsjechische bond, de Montenegrijnse bond, de Maltese bond, de Griekse bond, de Wit-Russische bond, de Deense bond, de Luxemburgse bond, de Oostenrijkse bond, de Portugese bond, de Engelse bond, de Spaanse bond, de Ierse bond en de Franse bond.

Lees in ons blog veel meer over de impact van de oorlog op het voetbal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.