FIFA worstelt met hoofdpijndossier WK-play-offs

Reacties

De FIFA heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de play-offs om een WK-ticket, die op het programma staan voor eind maart. De scenario's hebben veel haken en ogen.

FIFA worstelt met hoofdpijndossier WK-play-offs
© Imago

In Polen wordt geopperd dat uitstel naar juni een van de scenario's is die op tafel ligt bij de FIFA. Rusland, dat op dit moment door de wereldvoetbalbond is geschorst na de invasie van Oekraïne, zou dan ook kunnen deelnemen aan de play-offs. In Polen wordt dit idee afgedaan als schandalig. Polen is in de halve finale gekoppeld aan Rusland.

Zweden, dat bij een succes tegen Tsjechië in de finale de winnaar van Rusland-Polen zou treffen, is op z'n beurt niet gelukkig met het scenario dat Polen een bye krijgt in de halve finale. De Scandinaviërs zien liever dat de FIFA een vervanger voor Rusland aanwijst in de strijd om een WK-ticket.

Ook in een ander play-off-pad is nog geen duidelijkheid. Oekraïne heeft een verzoek gedaan om het duel met Schotland van eind maart uit te stellen. Ondanks berichten over een positief antwoord, is het nog wachten op een bevestiging van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.