FIFA en UEFA schorsen Russische teams en nationale ploegen

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalbond UEFA zijn maandagavond met een gezamenlijk statement gekomen, waarin zij melden dat alle teams uit Rusland (dus ook de nationale ploegen) tot nader order geschorst zijn.

FIFA en UEFA schorsen Russische teams en nationale ploegen
© Pro Shots

De beslissing lijkt te betekenen dat Rusland deelname aan het WK van 2022 definitief kan vergeten. De ploeg van bondscoach Valeri Karpin zou het volgende maand in de play-offs opnemen tegen Polen, waarna bij een overwinning een clash met Zweden of Tsjechië zou wachten. De drie landen hadden echter al laten weten dat zij niet van plan waren om tegen Rusland te gaan voetballen.

Spartak Moskou lijkt door de beslissing van de FIFA en UEFA klaar te zijn in dit Europa League-seizoen. De ploeg met daarin Quincy Promes plaatste zich in december voor de achtste finale en zou het daarin opnemen tegen RB Leipzig, maar zoals het er nu voorstaat, gaat dat niet door.

De FIFA kwam zondagavond ook al met een statement. De wereldvoetbalbond legde toen nog geen schorsing op; het kwam enkel met een aantal maatregelen, waar veel kritiek op kwam. Maandagavond is er dus wél een schorsing uitgesproken. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.