KNVB volgt voorbeeld: Oranje voorlopig niet tegen Rusland en Wit-Rusland

Reacties

De vertegenwoordigende elftallen van de KNVB spelen voorlopig geen wedstrijden tegen teams uit Rusland en Wit-Rusland. Dat meldt de voetbalbond maandagmiddag in een statement. De KNVB volgt zo het voorbeeld van verschillende andere bonden.

KNVB volgt voorbeeld: Oranje voorlopig niet tegen Rusland en Wit-Rusland
© Pro Shots

'De KNVB heeft de agressie van Rusland tegen Oekraïne afgelopen donderdag direct hard veroordeeld', schrijft de bond. 'Wij hopen met heel ons hart dat de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk stopt. De ernst en omvang van de aanhoudende agressie van Rusland en het daaraan meewerken door Belarus, maken dat de KNVB dit besluit heeft genomen.'

Eerder meldden de voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië dat zij hun WK-kwalificatiewedstijd tegen Rusland niet willen spelen. Zij kregen steun van de internationale spelersvakbond FIFPRO. De FIFA moet nu besluiten wat er gaat gebeuren met die WK-kwalificatieduels.

De Oranje Leeuwinnen zouden op 12 april een WK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Wit-Rusland. Door dat duel gaat dus mogelijk een streep. Voor het EK van komende zomer werd Nederland gekoppeld aan Rusland, Zweden en Zwitserland.

UEFA
De UEFA komt maandagavond bijeen voor een spoedvergadering over de ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland. De verwachting is dat er dan al meer stappen worden genomen. Zo lijkt de kans groot dat Spartak Moskou definitief uit de Europa League wordt gehaald en wordt er gesproken over het sponsorschap van het Russische oliebedrijf Gazprom. De FIFA is verantwoordelijk voor het eventuele uitsluiten van Rusland van internationale wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.