FIFA is nu aan zet: ook Tsjechië weigert Rusland te treffen

Reacties

De Tsjechische bond zal zijn nationale ploeg onder geen beding een mogelijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland laten spelen, zo heeft de federatie dit weekeinde besloten.

FIFA is nu aan zet: ook Tsjechië weigert Rusland te treffen
© Pro Shots

In een eerder stadium meldden de Poolse en Zweedse bond al niet uit te willen komen tegen Rusland, dat donderdag een oorlog startte tegen Oekraïne. Deze landen vormen met z'n vieren een traject in de beslissende fase van de Europese zone in de WK-voorronde. In de ene halve finale staan Rusland en Polen tegenover elkaar, in de andere halve finale stuiten Zweden en Tsjechië op elkaar.

'Het uitvoerend comité van de Tsjechische bond heeft unaniem besloten dat de Tsjechische nationale ploeg onder geen enkele omstandigheid een mogelijk duel met Rusland gaat spelen', zo meldt de bond in een verklaring die zondag is verspreid. 'Het uitvoerend comité heeft voorzitter Petr Fousek en secretaris-generaal Michal Valter opgedragen om met de UEFA en de FIFA te bespreken wat hier de gevolgen van zijn.'

De Tsjechische bond benadrukt dat ook een ontmoeting met Rusland op neutraal terrein geen optie is.

Na de duidelijke statements van de Poolse, Zweedse en Tsjechische bond is de FIFA aan zet. Over een kleine maand staan immers al de halve finales in de barrages op het programma. De finales (in totaal zijn er drie trajecten) zijn in dezelfde interlandperiode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.