Zweden trekt lijn in het zand en weigert wedstrijd tegen Rusland

Reacties

Zweden heeft een streep gezet door de eventuele wedstrijd tegen Rusland van 29 maart. Eerder besloot ook de Poolse bond een interland tegen de Russische ploeg niet door te laten gaan.

Zweden trekt lijn in het zand en weigert wedstrijd tegen Rusland
© Pro Shots

Als Rusland in de play-offs voor het WK afrekent met Polen, dan staat men in de finale mogelijk tegen Zweden, dat zelf tegen Tsjechië speelt. Zowel Polen als Zweden ziet het echter niet zitten om tegen de Russen uit te komen.

'De illegale en diep onrechtvaardige invasie van Oekraïne maakt alle voetbalcontacten met Rusland onmogelijk. We dringen er daarom bij de FIFA op aan om de play-offwedstrijden van maart waaraan Rusland deelneemt af te gelasten. Maar wat de FIFA ook besluit, wij gaan in maart niet tegen Rusland spelen', aldus bondsvoorzitter Karl-Erik Nilsson.

De bestuurder voegt eraan toe dat hij 'moeilijk kan geloven' dat de FIFA de oproep van Zweden niet opvolgt: 'Rusland mag niet meedoen zolang deze waanzin voortduurt.’ Eerder op de zaterdag sprak de sportminister van Zweden, Anders Ygeman, zich al uit over de situatie: ‘Zolang de Russische agressie voortduurt, wil ik dat de EU besluit dat we niet deelnemen aan Russische evenementen en dat Russische sporters worden uitgesloten van evenementen in andere landen.'

De internationale spelersvakbond liet weten de voetbalbonden en de spelers van Polen en Zweden te steunen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.