Poolse ploeg weigert kwalificatiewedstrijd tegen Rusland te spelen

Reacties

De nationale ploeg van Polen is niet van plan om het volgende maand in de play-offs voor een WK-ticket op te nemen tegen Rusland. Dat laat bondsvoorzitter Cezary Kulesza weten op Twitter.

Poolse ploeg weigert kwalificatiewedstrijd tegen Rusland te spelen
© Pro Shots
Rusland
Rusland
afg.
Polen
Polen

Polen zal volgens de planning op 24 maart in Moskou aantreden tegen Rusland, dat het bij een overwinning mag opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Zweden en Tsjechië. Ook dit zou voor de Russen een thuiswedstrijd worden. Polen, Zweden en Tsjechië lieten eerder deze week in een gezamenlijk statement al weten dat zij niet naar Moskou willen afreizen.

Polen gaat nu nog een stapje verder, door te benadrukken dat het überhaupt niet in actie wil komen tegen Rusland. 'Het is niet meer de tijd van woorden, maar van daden', schrijft bondsvoorzitter Kulesza op Twitter. 'Vanwege de escalatie en agressie van Rusland tegenover Oekraïne is het Poolse team niet van plan om de play-offwedstrijd tegen Rusland te spelen. Dat is het enige juiste besluit.'

Kulesza zegt met zijn collega's van de Zweedse en Tsjechische bond in gesprek te zijn over een gezamenlijk statement richting wereldvoetbalbond FIFA.

Lewandowski
De Poolse sterspeler Robert Lewandowski is het helemaal eens met het statement van Kulesza. 'Ik kan me niet voorstellen dat ik een wedstrijd tegen Rusland speel, terwijl de militaire agressie in Oekraïne nog bezig is', schrijft hij. 'Russische voetballers en fans zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niks aan de hand is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.