'UEFA grijpt hard in: Spartak Moskou verbannen uit Europa League'

Reacties

De UEFA heeft Spartak Moskou volgens Bild uit het toernooi om de Europa League gehaald. De club van Quincy Promes was de laatst overgebleven deelnemer uit Rusland aan een Europees clubtoernooi.

'UEFA grijpt hard in: Spartak Moskou verbannen uit Europa League'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
afg.
Spartak Moskou
Spartak Moskou

Spartak Moskou zou volgende maand met RB Leipzig uitmaken wie zich plaatst voor de kwartfinale van de Europa League, maar zo ver gaat het niet komen. De Europese voetbalbond heeft besloten dat Leipzig zich zonder te spelen bij de laatste acht schaart en dat het avontuur voor Spartak erop zit. Eerder kwam al naar buiten dat de Russische topclub in ieder geval niet in eigen land zou mogen spelen.

Jerevan (Armenië) en Bakoe (Azerbeidzjan) doken vervolgens op als uitwijkmogelijkheden, maar na gesprekken met Leipzig is een streep gezet door die plannen. Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff liet afgelopen weekeinde al optekenen dat de club gesprekken overde met de UEFA. 'We hebben het volste vertrouwen in de UEFA en hun beslissing', zei Mintzlaff daarover.

Kritiek
Volgens de Duitse krant maakt de UEFA het besluit maandag wereldkundig. Eerder maakte de FIFA al bekend dat Rusland en Russische clubs thuiswedstrijden vanwege het conflict met Oekraïne op neutraal terrein moeten afwerken. Ook mogen de Russen van de wereldvoetbalbond niet onder de Russische vlag uitkomen. Die maatregelen leverden veel kritiek op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.