Na de afstraffing tegen België heeft Rusland zich herpakt op het EK. Woensdagmiddag werd Finland in Sint-Petersburg verslagen in de tweede speelronde.

Finland
0 - 1
Rusland
Rusland

Finland beleefde een bijzonder en tegelijkertijd ook bizar EK-debuut. Er werd gewonnen van Denemarken, maar na afloop ging het natuurlijk alleen maar over Christian Eriksen. Joel Pohjanpalo maakte toen het eerste EK-doelpunt ooit voor Finland, maar feest vieren was er natuurlijk niet echt bij.

Tegen Rusland leek de spits wél echt te kunnen juichen. Hij kopte al na vier minuten raak tegen Rusland, maar scheidsrechter Danny Makkelie keurde het doelpunt op aanraden van VAR Pol van Boekel af wegens buitenspel.

Na dat moment kroop Rusland meer en meer uit de schulp. Een goed resultaat tegen Finland was immers nodig na de eerdere oorwassing tegen België (3-0). Magomed Ozdoev zette de toon met een prima kans, maar de Russische middenvelder schoot hoog en wild over. Vlak voor rust konden de fans in Sint-Petersburg alsnog voor het eerst juichen voor hun land: Aleksey Miranchuk schoot in de extra tijd raak.

Het was een mooie afsluiting van een vervelende eerste helft voor de Russen. Rechtsback Mário Fernandes viel immers op vervelende wijze uit. De verdediger ging vlak voor het half uur een kopduel aan en kwam zeer lelijk terecht op zijn rug. Per brancard werd hij van het veld gedragen en nog tijdens de wedstrijd werd Fernandes naar het ziekenhuis vervoerd. Vyacheslav Karavaev, ex-speler van Vitesse, verving hem.

Met hem in het veld hield Rusland stand tegen Finland, dat geen bijster grote kansen creëerde in de tweede helft. Het was veelzeggend dat Teemu Pukki, dé man in vorm dit seizoen, in de slotfase naar de kant werd gehaald. De spits van Norwich City kwam niet tot nauwelijks in het spel voor. Door de overwinning komt Rusland in punten gelijk met Finland en België. De Belgen komen donderdag in actie tegen Denemarken.