Ruim vier jaar na vliegtuigramp hervindt Chapecoense het voetbalgeluk

Reacties

Chapecoense heeft de weg omhoog ingezet. Ruim vier jaar na de vliegtuigramp waarbij een groot deel van de selectie overleed, en een jaar na de degradatie uit de Série A, keert de club terug op het hoogste niveau van Brazilië. De blijdschap en emoties zijn groot bij de bescheiden club uit Chapecó.

Ruim vier jaar na vliegtuigramp hervindt Chapecoense het voetbalgeluk
© Pro Shots

Chapecoense heeft een zware tijd achter de rug, na een verschrikkelijke dag in november 2016. Op weg naar Copa Sudamericana-finale tegen Atlético Nacional verongelukte het vliegtuig dat de spelers en staf naar Colombia moest brengen. 71 van de 77 inzittenden kwamen om, onder wie negentien van de 22 spelers.

Met bescheiden middelen stelde Chapecoense na deze ramp in alle haast een nieuwe selectie samen, die zich tot het najaar van 2019 wist te handhaven op het hoogste niveau. Een dag voor de herdenking van de crash, drie jaar na dato, viel dan toch het doek en degradeerde Chapecoense naar de Série B. Daar blijft de club echter niet hangen.

In het eerste seizoen na de degradatie is direct promotie veiliggesteld door Chapecoense. De 2-1 overwinning op Figueirense betekent dat de ploeg met nog vier duels te gaan sowieso bij de bovenste vier zal eindigen. 'Winnen is mooi', schrijft Chapecoense op Twitter. 'Een derby winnen is nog mooier. Een derby winnen en promoveren naar de Série A is SENSATIONEEL!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.