Rotterdamse invloeden domineren WK-selectie Oranje

Reacties

Voor het eerst sinds 1974 is Feyenoord met vijf spelers hofleverancier van de WK-selectie van het Nederlands elftal. De Rotterdamse invloeden in het keurkorps van Louis van Gaal reiken echter een stuk verder.

Rotterdamse invloeden domineren WK-selectie Oranje

Verdedigers Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Terence Kongolo en Bruno Martins Indi kregen zaterdag goed nieuws van Van Gaal, evenals middenvelder Jordy Clasie. In totaal behoorden liefst zeven Feyenoorders tot de voorselectie, maar Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena vielen af.

In 1974, toen Nederland door de verloren finale tegen West-Duitsland als tweede eindigde op het WK, was Feyenoord voor het laatst hofleverancier. Toen leverde de club liefst zeven spelers af aan Oranje: Willem van Hanegem, Rinus Israël, Wim Janssen, Theo de Jong, Wim Rijsbergen, Eddy Treijtel en Harry Vos.

Naast de vijf spelers die in Rotterdam-Zuid hun brood verdienen, behoren er liefst zes ex-Feyenoorders tot de WK-selectie van Oranje. Leroy Fer (Norwich City), Georginio Wijnaldum (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Jonathan de Guzman, Ron Vlaar en Dirk Kuijt kwamen in het verleden allemaal uit voor Feyenoord. De bondscoach werkte het grootste deel van zijn spelersloopbaan ook af in de havenstad. Van Gaal, die in Amsterdam werd geboren, speelde tussen 1978 en 1986 248 duels voor Sparta Rotterdam.

Vertrekkend Feyenoord-trainer Ronald Koeman is trots op zijn (ex)-spelers.
Vertrekkend Feyenoord-trainer Ronald Koeman is trots op zijn (ex)-spelers.
De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.