Rose belooft Malen basisplaats in afsluitend Champions League-duel

Reacties

Donyell Malen staat dinsdag in de basis tegen Besiktas. Dat liet Borussia Dortmund-trainer Marco Rose weten tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. Het is nog onzeker of Malen voorin vergezeld gaat worden door Erling Haaland.

Rose belooft Malen basisplaats in afsluitend Champions League-duel
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
5 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Borussia Dortmund speelt dinsdagavond zijn laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions Leauge. In het eigen Signal Iduna Park wordt een teleustellende editie van het miljoenenbal afgesloten tegen Besiktas, de nummer laatst van groep C. Dortmund is na nederlagen tegen Ajax en Sporting Lissabon al veroordeeld tot een vervolg in de Europa League.

In de basiself is dinsdag in ieder geval een plekje weggelegd voor Malen. 'Donyell gaat vast en zeker vanaf het begin spelen', aldus Rose, die geen twijfel kende. De Nederlander startte dit Champions League-seizoen al vier keer eerder in de basis en kwam daarin tegen respectievelijk Sporting (thuis), en Sporting (uit) twee keer tot scoren. In de Bundesliga scoorde de Oranje-International ook twee keer, daar had hij veertien wedstrijden voor nodig.

Noor gezelschap
De basisplaats van de Nederlander heeft ook te maken met Erling Haaland, met wie Rose geen enkel risico wil nemen. De Noor sukkelde geruime tijd met een heupblessure, maar is inmiddels terug op het veld. Haaland speelde zaterdag 82 minuten in de 2-3 nederlaag tegen Bayern München, maar lijkt nog niet volledig hersteld. 'Erling speelde langer dan gepland, het lijkt mij dus logisch dat hij niet lang mee kan doen tegen Besiktas.'

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

Eerder dit jaar scheen Süleyman Öztürk, namens VI volger van de buitenlandse topcompetities, een uitgebreid licht op de transfer van Malen.
 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.