Rooney voert druk op Southgate verder op in nationale discussie

Reacties

De discussie over een basisplaats van Phil Foden neemt steeds grotere vormen aan in Engeland. Zondag wordt de druk op bondscoach Gareth Southgate door verschillende oud-internationals nog verder opgevoerd.

Rooney voert druk op Southgate verder op in nationale discussie
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 3
Engeland
Engeland

Zo breekt Wayne Rooney in zijn column in The Times een lans voor Foden, die vrijdag tegen de Verenigde Staten (0-0) tot verbazing van velen negentig minuten op de bank bleef. 'Ik vond het heel vreemd dat Foden er niet inkwam tegen de VS', schrijft Rooney. 'Qua techniek is hij de beste voetballer die Engeland heeft. Ik denk dat je een talent als Foden simpelweg altijd moet laten spelen.'

Tijdens het EK van vorig jaar maakte Foden weinig indruk, maar Rooney ziet dat de technicus van Manchester City zich sindsdien heeft ontwikkeld. 'Hij is een andere speler dan op het EK, hij is volwassener geworden. Hij heeft over een langere periode uitstekend gepresteerd bij Manchester City. Hij is in vorm. Als ik hem was zou ik heel gefrustreerd zijn dat ik vrijdag niet het veld inkwam.'

The Daily Mail draagt ook bij aan de nationale Foden-discussie door de meningen van tal van oud-internationals achter elkaar te zetten. Van Gary Neville en Jamie Carragher tot Michael Owen en Joe Cole, allemaal pleitten ze voor meer speeltijd voor Foden. Cole zou tegen Wales zelfs de hele frontlinie op de schop gooien met Foden als nummer 10 achter Marcus Rashford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.