Rondje langs de Bulgaarse media: 'Oranje voetbalt met klompen aan'

Reacties

Zondagavond moet het gaan gebeuren voor Oranje: Bulgarije moet in de De Arena worden verslagen. VI deed een rondje langs de Bulgaarse media om de stemming bij de concurrent te peilen.

Rondje langs de Bulgaarse media: 'Oranje voetbalt met klompen aan'

Met tien punten uit zeven duels staat Oranje op de vierde plaats in poule A, twee punten achter Bulgarije en drie punten achter nummer twee Zweden. Mocht de ploeg van bondscoach Dick Advocaat nog drie zeges boeken dan lijken de play-offs, om het WK 2018 in Rusland alsnog te halen, binnen handbereik.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zo weet men ook in Bulgarije. De uitwedstrijd tegen de Bulgaren werd namelijk met 2-0 verloren door Oranje, wat het ontslag van bondscoach Danny Blind betekende. Spits Spas Delev was destijds de grote man door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Volgens Dnevnik levert dit de bezoekers van vanavond een voordeel op. 'In maart versloeg de Bulgaarse ploeg Oranje nog met 2-0, het psychologische voordeel is dus voor Bulgarije.'

Ook komt hier nog eens bij dat Oranje afgelopen donderdag werd weggespeeld op bezoek in Frankrijk (4-0), terwijl de Bulgaren juist knap met 3-2 wonnen van Zweden. 'Als de Bulgaren de kracht vinden om voor de tweede opeenvolgende wedstrijd te vechten als leeuwen, dan mogen we nog hopen op een wonder en dromen van het WK 2018', zo stelt 24 Chasa.

De analyse op OFFNews is helemaal pijnlijk voor Oranje. 'Het Nederlands voetbalteam vertoont overeenkomsten met hun danskunsten. Ze kunnen goed dansen, maar ze doen dit wel met klompen aan. Het lijkt momenteel alsof ze ook met klompen aan voetballen. Hier moeten de Bulgaren van gaan profiteren.'

Toch heerst in Bulgarije ook het besef dat het een lastige opgave gaat worden om zich te plaatsen voor de play-offs, ook omdat in oktober Frankrijk nog op bezoek komt in Sofia. 'Je ziet dat de taak bijna onmogelijk is, aangezien Bulgarije een moeilijker schema heeft dan haar concurrenten. Maar we hebben in ieder geval nog een theoretische kans, en dat hebben we lang niet meer gehad', zo besluit ClubZ hoopgevend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.