Advocaat kondigt wijzigingen aan: Vilhena en andere verdediging

Reacties

Tonny Vilhena vervangt Kevin Strootman zondagavond in de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Bondscoach Dick Advocaat gaat ook nog een wijziging doorvoeren in de verdediging.

Advocaat kondigt wijzigingen aan: Vilhena en andere verdediging

Dat heeft Advocaat zaterdagmiddag laten weten op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. Vilhena viel afgelopen donderdag tegen Frankrijk al in voor Wesley Sneijder en wordt nu de vervanger van Kevin Strootman, die twee gele kaarten pakte tegen de Fransen en dus geschorst is voor het aankomend duel.

Ook achterin gaat de Oranje-keuzeheer nog een wijziging doorvoeren. Wat dit precies gaat worden is nog onduidelijk en daar wil De Kleine Generaal dan ook nog niks over kwijt. Wel liet hij doorschemeren dat Kenny Tete fit genoeg is om te spelen en dat Timothy Fosu-Mensah klachten had gekregen tijdens de wedstrijd van afgelopen donderdag.

'Ik ga niet zoveel wisselen, maar wel iets', zei Advocaat. Van de opstelling tegen de Fransen heeft de keuzeheer geen spijt. 'Waarom zou ik dat hebben? Iedereen speelde op zijn eigen positie.' 

'Het Nederlands elftal moet overlevingsvoetbal spelen'
Cruciale interland Oranje tegen angstgegner Bulgarije
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.