Ronaldo trots na verbreken record Pelé: 'Had ik als kind niet kunnen dromen'

Reacties

Cristiano Ronaldo weigerde zondagavond de pers te woord te staan, maar liet op Instagram wel van zich horen. De 36-jarige Portugees stond stil bij het achterhalen van Pelé. Het maakt hem trots dat hij nu meer goals heeft gemaakt dan de Braziliaanse legende.

Ronaldo trots na verbreken record Pelé: 'Had ik als kind niet kunnen dromen'
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
1 - 3
Juventus
Juventus

Ronaldo legde zondag met een loepzuivere hattrick tegen Cagliari zijn cricitasters het zwijgen op, nadat hij de afgelopen week onder vuur had gelegen na de uitschakeling van Juventus tegen FC Porto in de Champions League. Door die drie treffers in de Serie A tilde de wereldster zijn totale productie voor club en land naar 770 doelpunten, waarmee hij Pelé nu echt voorbij is. Tenminste, volgens de telling die Ronaldo zelf aanhoudt.

'De laatste weken werden gevuld met nieuws en stats die mij beschouwden als de mondiale topscorer aller tijden, nadat ik de 757 officiële doelpunten van Pelé had overtroffen. Hoewel ik dankbaar ben voor die erkenning, is het voor mij nu tijd om uit te leggen waarom ik dat record tot dit moment niet erkende', laat Ronaldo weten op Instagram op dezelfde avond dat hij weigerde de Italiaanse media te woord te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mijn onaflatende en onvoorwaardelijke bewondering voor mister Edson Arantes de Nascimento, net als het respect dat ik heb voor het voetbal uit het midden van de twintigste eeuw, leidden ertoe dat ik zijn score van 767 doelpunten aanhield.' Daarbij zijn negen goals van Pelé voor het elftal van de staat São Paulo en één treffer voor het militaire elftal van Brazilië meegerekend. Ronaldo vindt dat die goals ook meetellen.

En dus richtte hij zich zondag tot Pelé, nu hij hem met 770 officiële treffers echt voorbij is. 'Er is geen speler ter wereld die niet is opgegroeid met het luisteren naar verhalen over zijn wedstrijden, zijn doelpunten en zijn prestaties. Ik ben daarin geen uitzondering. Om die reden ben ik nu vervuld van trots en blijdschap, aangezien het verbreken van Pelé's record iets is waar ik als kind van Madeira niet had kunnen dromen.'

Santos claimde eerder dat Pelé in zijn loopbaan meer dan duizend goals heeft gemaakt, maar de legende zelf feliciteerde Ronaldo zondagavond via Instagram met zijn record. 'Cristiano, het leven is een eenmansvlucht. Iedereen maakt zijn eigen reis. En wat een mooie reis maak jij! Ik bewonder je enorm, het is geen geheim dat ik je graag zie spelen. Gefeliciteerd met het verbreken van mijn record in officiële wedstrijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vraag is nu of Ronaldo ook de mondiale topscorer aller tijden is. De Oostenrijks-Tsjechische spits Josef Bican maakte in de jaren dertig, veertig en vijftig volgens sommige bronnen 759 doelpunten, maar de voetbalbond van Tsjechië houdt 821 treffers aan. In dat geval heeft Ronaldo dus nog 51 doelpunten te gaan. Maar het maakt zijn prestatie er niet minder om, weet ook Tuttosport. 'Stil iedereen!', kopt de sportkrant uit Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.