Tsjechische bond pareert: Ronaldo heeft record Bican helemáál niet verbroken

Reacties

Cristiano Ronaldo schreef woensdagavond historie met zijn doelpunt in de strijd om de Italiaanse Super Cup. De 35-jarige Portugees passeerde met zijn 760ste officiële doelpunt Josef Bican als topscorer aller tijden. De Tsjechische voetbalbond is het daar echter niet mee eens.

Tsjechische bond pareert: Ronaldo heeft record Bican helemáál niet verbroken
© Pro Shots

De federatie laat donderdag in een uitgebreid statement weten dat het beschreven doelpuntentotaal (759 officiële treffers) van Bican niet correct is. De Tsjechische spits, die in de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw met name furore maakte in dienst van Slavia Praag, zou veel meer gescoord hebben.

'Het historie en statistieken-comité van de Tsjechische voetbalbond heeft alle goals van de legendarische Josef Bican geteld en we kunnen bevestigen dat hij 821 doelpunten in officiële wedstrijden heeft gemaakt', meldt de bond. 'Dit is de meest accurate telling', wordt nog eens benadrukt in het statement. De bond meent dat Ronaldo dus nog 62 doelpunten moet maken om Bican daadwerkelijk af te lossen als beste doelpuntenmaker aller tijden.

Het statement van de Tsjechische voetbalfederatie is vergelijkbaar met de reactie van het Braziliaanse Santos nadat gemeld werd dat Lionel Messi hun held Pelé had overtroffen als doelpuntenmaker. De Braziliaan werd onlangs ook gepasseerd door Ronaldo, maar ontkende dat hij daar moeite mee had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cristiano Ronaldo: van YouTube-speler tot de beste doelpuntenmaker aller tijden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.