'Jaloerse' Pelé slaat terug na relletje om aanpassen Insta-profiel

Reacties

Pelé ergert zich kapot aan artikelen waarin wordt beweerd dat hij zijn biografie op Instagram heeft aangepast. Dit zou hij hebben gedaan naar aanleiding van het bericht dat Cristiano Ronaldo hem zou zijn gepasseerd op de lijst van productiefste spelers ooit. De drievoudige wereldkampioen probeert een en ander recht te zetten op Twitter.

'Jaloerse' Pelé slaat terug na relletje om aanpassen Insta-profiel
© Pro Shots

Volgens sommige bronnen ging Ronaldo afgelopen weekeinde dankzij zijn twee goals tegen Udinese Pelé voorbij op de lijst met topscorers aller tijden in het wereldwijde (prof)voetbal. De Braziliaanse legende, alom beschouwd als een van de besten ooit, scoorde volgens die lezing in totaal 757 keer voor Santos, New York Cosmos en Brazilië. Ronaldo staat op 758 goals.

Daags na die wedstrijd van Juventus tegen Udinese meldden verschillende media dat Pelé de zin 'Leading Goal Scorer of All Time (1,283)' had toegevoegd aan zijn Instagram-biografie. Hiermee zou de icoon duidelijk willen maken dat Ronaldo nog een flinke inhaalrace heeft af te leggen.

Totale onzin, aldus Pelé, die ondanks zijn gevorderde leeftijd (80) feilloos de weg weet op social media. 'Ik werd ervan beschuldigd mijn Instagram-bio te hebben aangepast, met als doel de hedendaagse sterren die mijn records aan het verbeteren zijn te overschaduwen. Maar mijn biotekst is altijd al zo geweest en is nooit veranderd sinds ik me aanmeldde op dit platform.'

Recent meldde Santos zich al toen Lionel Messi werd gekroond als speler met de meeste goals voor één ploeg. Volgens de Braziliaanse club is het vreemd dat de doelpunten van Pelé in oefenduels niet mee mogen tellen, omdat het ging om tegenstanders van een zwaar kaliber.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.