Ronaldo botviert CL-frustratie op Cagliari met 'perfecte hattrick'

Cristiano Ronaldo heeft de frustraties over de Champions League-uitschakeling zondag afgereageerd in de Serie A. De sterspeler van Juventus legde Cagliari op de pijnbank met een hattrick in één helft.

Cagliari
Cagliari
1 - 3
Juventus
Juventus

Juventus werkte met een behoorlijke kater toe naar het bezoek aan Cagliari na de uitschakeling in de Champions League tegen FC Porto. De ploeg van trainer Andrea Pirlo rest niets anders dan de focus volledig op de Serie A en de finale van het toernooi om de Coppa Italia te leggen. Cristiano Ronaldo baalde uiteraard flink van het einde aan het Europese avontuur van dit seizoen en reageerde die frustratie zondag af op Cagliari.

Het was niet zo dat Juventus oppermachtig was in de eerste helft tegen Cagliari. Toch stond het bij rust 0-3. De reden? Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler zorgde binnen 22 minuten voor een hattrick. Doordat hij met zijn hoofd, met links en met rechts scoorde wordt zo'n hattrick soms ook wel een 'perfecte hattrick' genoemd. Het begon na tien minuten, toen Ronaldo bij een corner van Juan Cuadrado boven iedereen uit torende en hard raak kopte.

De tweede goal viel uit een strafschop die Ronaldo zelf verdiende. Doelman Alessio Cragno haalde de aanvaller neer en Ronaldo nam zelf plaats achter de bal om voor 2-0 te zorgen. Na ruim een half uur was de hattrick een feit. Federico Chiesa speelde Ronaldo aan met een goede breedtepass, waarna de Portugees naar zijn linkerbeen kapte en doelman Cragno bijna met bal en al in het doel knalde. Met zijn goals kwam Ronaldo in de recordboeken terecht. Zo heeft hij nu gescoord in alle achttien Serie A-stadions waar hij ooit speelde, is maart nu de maand waarin hij als speler het meeste heeft gescoord (87 keer) en was de hattrick de op één na snelste uit zijn carrière.

De wedstrijd werd in de tweede helft niet meer heel spannend, al deed Cagliari via Giovanni Simeone na een uur nog wel iets terug. De aansluitingstreffer volgde niet meer, waardoor Juve dankzij Ronaldo een simpele zege boekte. De Oude Dame staat nu op 55 punten, tien minder dan koploper Internazionale die wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.